Trei liceeni români, medalie de aur la olimpiada pe teme de mediu din SUA

Andrei Preda, Victor Suciu și Alex Turcanu, membri ai echipei de robotică Quantum Robotics, au urcat pe prima treaptă a podiumului la competiția Genius – International High School Environmental Project Olympiad, din Oswego, New York.

Cei trei liceeni, a căror experiență în domeniul roboticii a crescut prin participarea la BRD First Tech Challenge, competiție implementată în România de Asociația Nație prin Educație, fondată de Dana Războiu, se pot lăuda cu Grand Gold Medal, distincție obținută la categoria Robotics, a olimpiadei pe teme de mediu din SUA.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Andrei, Victor și Alex, elevi ai Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București, s-au numărat printre cei 1.200 de participanți, din 73 de țări, care s-au întrecut la Genius Olympiad din Oswego. Colegii lor de la același liceu, Raffaelli Ionuț Bogdan Ispas și Alexandru Iulian Mocanu, au câștigat medalia de bronz, la categoria Science.

Această competiție internațională la nivel de licee are mai multe secțiuni – Visual and Performing Arts, Business, Robotics, Creative Writing și Science – toate axate pe aspecte legate de mediu. Este fondată și organizată de Terra Science and Education și găzduită de State University of New York la Oswego. Echipa Quantum Robotics se pregătește pentru noul sezon BRD First Tech Challenge România 2019, competiție la care doritorii se pot înscrie aici, până la 1 octombrie.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close