Trei români vor studia la cele mai importante academii militare din lume

În acest an, trei absolvenți de colegii militare din România au fost admiși la unele dintre cele mai prestigioase academii militare din lume. Ei se vor forma ca ofițeri în SUA.

Elevul plutonier adjutant Răzvan Cristea, din Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, a fost admis la United States Military Academy, din West Point, New York. Fondată în 1802, West Point oferă un program de 47 de luni, prin care dezvoltă rigoarea academică, disciplina militară și abilitățile fizice. Cei 4.400 de cadeți vin din toate statele americane, dar și din câteva țări străine.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Elevul sergent Andrei-Alexandru Savin, din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a fost admis la United States Air Force Military Academy, Colorado Springs. Viitorii studenţi au fost selectați în urma unui concurs ce a cuprins testări de pregătire fizice, limba engleză, aptitudini şcolare. Academia are peste 4.000 de studenţi, iar baza în care se află se întinde pe 18.000 de hectare.

Elevul plutonier Cornel Victor Barbu, de la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, din Craiova, a fost admis la United States Naval Academy din Annapolis, Maryland. Este primul elev din România, care va studia la academia americană.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close