Trei șefi într-o zi, la DNA: Anca Jurma este noul procuror-șef interimar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, s-a răzgândit și a delegat atribuțiile de procuror-șef interimar al DNA către Anca Jurma, fost consilier al Laurei Codruța Kovesi, după ce inițial îl desemnase pentru acest rol pe Marius Iacob.

Anca Jurma a îndeplinit, pe parcursul a două mandate, atribuțiile de procuror șef al Serviciului de cooperare internațională și programe din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție. Are o vechime de 28 de ani ca procuror. A îndeplinit succesiv această funcţie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 3 Bucureşti, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Între 2000 și 2002, a îndeplinit funcţia de procuror şef al Biroului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Secţiei de reprezentare şi cooperare internaţională din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din 1 octombrie 2002, este procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională, informare şi relaţii publice din cadrul DNA. Din 2010, este vicepreşedinte al Reţelei Europene Anticorupţie (EPAC/EACN), iar din 2004 este membră a delegaţiei României la Grupul de State împotriva Corupţiei (GRECO), organism în cadrul Consiliului Europei.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close