Tremend face „shopping” în SUA: a cumpărat o companie americană

Compania românească nominalizată de Deloitte între cele mai dinamice organizații  the software engineering din regiune, finalizează achiziția 648 Group, companie de servicii de dezvoltare web și mobile cu sediul în SUA.

După ce a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 331 la sută, în perioada 2013-2016, și a devenit compania românească cu cea mai alertă creștere în Deloitte Technology Fast 50 CE 2016, Tremend își consolidează prezența în SUA prin achiziția 648 Group. Compania românească are deja clienți în 14 state americane, astfel că decizia sa reprezintă un pas important în strategia de a-și extinde prezența pe piața nord-americană, pe lângă alte regiuni, precum Marea Britanie sau țările scandinave.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

648 Group oferă de peste 16 ani servicii de dezvoltare pentru platforme web și mobile, pentru companii de advertising,  auto, turism, servicii financiare, retail, linii aeriene sau imobiliare din SUA. Înființată în Aliso Viejo, California, a dezvoltat soluții pentru  companii precum  Aeroportul Internațional din Atlanta, Ford,  Samsung sau Netflix. „Între cele două companii există o sinergie în ceea ce privește cultura tehnică și experiența în a lucra cu organizații din SUA. Împreună, ne propunem să creștem portofoliul de clienți în această regiune și să oferim soluții tehnice complexe și expertiză în  Artificial Intelligence, Internet of Things, Machine Learning sau Big Data”, declară Marius Hanganu (foto), Managing Partner Tremend.

Val Bălănescu, fondatorul 648 Group, se va alătura companiei Tremend în calitate de  VP, Business Development Americas. „Este un moment important pentru 648 Group. Ne vom  alătura unei echipe puternice de ingineri software. Suntem impresionați de agilitatea și expertiza tehnică a companiei Tremend în industrii în care avem deja clienți: telecom, retail, auto, producție sau banking. Abordarea lor orientată spre proces, inovația tehnică și agilitatea sunt atuuri importante pentru piața americană”, spune Val Bălănescu.

În 2017, Tremend a fost nominalizat de  Inc. 5000 printre cei mai dinamici furnizori de software la nivel European. În 2016, a ocupat locul  37 în topul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, cea mai înaltă  poziție obținută de o companie românească. Cu peste 12 ani de expertiză în dezvoltarea de soluții complexe, a livrat peste 300 de proiecte pentru companii din 15 țări și trei continente. Soluțiile oferite sunt folosite de companii de top din telecom, retail, servicii financiare sau automotive, și au peste 60 de milioane de utilizatori.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close