Trump vrea să desființeze programul Work and Travel, Senatul SUA se opune

Senatul american a votat, ieri, amendamentul care protejează Programul J1, care se referă la schimburile interculturale pentru străini. Din J1 fac parte programele de Intern, Trainee, Camp Counselor, Au Pair și Work and Travel, de care beneficiază inclusiv studenții și masteranzii români.

Recent, o serie de oficiali ai administrației Trump anunțau intenția de modificare/reducere sau închidere completă a programului, fiindcă ar fi în disonanță cu noile politici ale Casei Albe privind emigranții. Amendamentul a fost promovat și suținut de senatorii americani Chris Coons, Patrick Leahy și Lisa Murkowksi.

Senatul american a votat continuarea programului și, în plus, a alocat 634 de milioane de dolari pentru a finanța astfel de programe educaționale și culturale. Prin acest amendament, Senatul a revizuit și modalitatea de a se opera schimbări asupra programului J1 de schimburi interculturale. Schimbările viitoare asupra programului se vor face în conformitate cu cerințele procesului normativ de reglementare federală. „Conform reprezentanților Council on International Educational Exchange (CIEE), cel mai mare sponsor de programe Work and Travel în State, studenții români sunt în continuare eligilibi să călătorească cu programul Work and Travel în SUA, iar înscrierile pentru 2018 au început deja”, precizează Filip Andrei Bulău, coordonator program Work and Travel în cadrul IntegralEdu.

Deținătorii de vize americane contribuie, în fiecare an, prin intermediul programului de schimburi interculturale J1, cu mai mult de 500 de milioane de dolari la economia americană, prin intermediul taxelor de program, costurilor de călătorie, cazare și distracție. Acțiunea comisiei Senatului în legătură cu programul J1 a marcat și câteva schimbări de ordin instituțional, care să protejeze programul pe viitor. De acum înainte, în cazul unei alte încercări de modificări sau reduceri a numărului de vize pentru programului J1, atât The Alliance for International Exchange, cât și întreprinderile americane care se bazează pe participanții la program, din străinătate, vor avea dreptul de a intenta proces public pentru prejudiciile pe care le poate aduce anularea programului. Orice alte încercări de anulare a programului trebuie să treacă prin Congres și Departamentul de Stat.

Despre IntegralEdu

Este cel mai important consultant educațional din România, pentru studii în afara țării și pentru programele Work and Travel în SUA. Grupul de firme Integral are o experiență internațională de peste 25 de ani în consilierea elevilor, parinților și a celor interesați de alegerea celor mai bune programe educaționale și instituții de învățământ din străinătate, studii gimnaziale, liceale, universitare și centre de limbi străine. Prezentă în România din 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanță în educație, la nivel local, și reprezintă peste 500 de instituții de învățămant de top din Europa și SUA. Organizează cele mai mari târguri de consultanță educațională pentru studii în străinătate, în cadrul cărora elevii, studenții și părinții lor pot să întâlnească reprezentanții unor școli și universități de prestigiu din întreaga lume.

Povestea românului „Pepe” Petrina, recrutorul preferat al lui Donald Trump

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close