TRW: Implicare socială prin team building

Compania TRW a decis, anul acesta, să organizeze sesiuni de team building pentru angajații săi, care să îmbine activitățile clasice de consolidare a echipei cu responsabilitatea socială.

Fiecare grupă de participanți a construit, în echipă, obiecte de mobilier pentru un centru de zi, ce găzduiește peste 30 de copii de la munte, din zona Alba Iulia, care nu își permit să facă naveta zilnic pentru a ajunge la școală. Acest centru aparține Asociației Sprijiniți Copiii și de luni până vineri este căminul micuților.

Măsuțe, scaune, dulapuri, biblioteci, lădițe pentru jucării, făcute din lemn șlefuit de angajații TRW și pictate manual, au fost transportate apoi către satul Strubari. Angajații TRW au pregătit cărți, rechizite și dulciuri, pe care le-au pus în mobilier, astfel încât luni dimineață, când copii aveau să-și înceapă săptămâna, să fie întâmpinați cu multe surprize.

„Pentru noi, responsabilitatea socială înseamnă, printre altele, a da înapoi comunității. Astfel, utilizăm resursele într-un mod responsabil, ne implicăm activ în programe de dezvoltare a mediului academic, dar venim și în întâmpinarea unor nevoi sociale. De aici și dorința că anul acesta să contribuim la amenajarea locației din Strubari. Este modalitatea prin care am ales să răsplătim eforturile pe care le fac acești copii din dorința de a avea acces la educație, iar feedback-ul angajaților noștri a fost unul pozitiv”, susține Valentina Morodan, director Resurse Umane al TRW Automotive Safety Systems, în România.

DESPRE TRW

Este lider mondial în producția de sisteme de siguranță pentru industria auto, cu peste 4.000 de angajați în România. În cei zece ani de activitate în Timișoara, TRW s-a implicat permanent în programe ce au vizat atât angajații fabricii, cât și comunitatea locală. Odată cu dezvoltarea activității de la Timișoara, au fost deschise puncte de lucru în Oravița, Lupeni, Marghita și Baia Mare, iar în 30 aprilie, la Roman, în județul Neamț, a fost inaugurată o nouă fabrică TRW, unde sunt cusute perne pentru airbag-uri, destinate mai multor centre de asamblare a airbag-urilor din Europa.

articol publicat în sb.business – ediția de toamnă 2014

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close