UiPath a devenit prima companie nouă românească din IT, evaluată la un miliard de dolari

Specializat în dezvoltarea de soluții pentru automatizarea proceselor interne ale companiilor cu ajutorul roboticii, startup-ul UiPath a obținut o finanțare de 120 de milioane de dolari, care a propulsat compania la o evaluare de peste un miliard de dolari.

Potrivit portalului Techcrunch, UiPath a devenit primul „unicorn” al industriei locale de IT și singurul startup local de tehnologie care a reușit să ajungă la o evaluare de un miliard de dolari, în doar trei ani de la înființare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Anul trecut, UiPath a fost una dintre cele patru companii românești recunoscute în clasamentul Deloitte Fast 50. UiPath a primit o distincție specială, pentru Most Disruptive Innovation. Fondată în 2015, de Daniel Dines (foto) și Marius Tîrcă, UiPath își propune să schimbe lumea cu ajutorul proceselor automatizate, să ușureze astfel munca oamenilor și să le permită să se concentreze mai mult pe partea creativă a muncii.

Absolvent al Facultății de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti, în 1997, Daniel Dines a apărut, în 2017, pe lista liderilor inovației din Europa Centrală și de Est, întocmită de New Europe 100. Alături de fondatorul UiPath s-au aflat alte cinci nume din România: Cristiana Bogățeanu (Academia Inventează), Alin Chiriac (Adfaber.org), Sergiu Ardelean (Artivive), Florin Talpeş (Bitdefender BOX) și Ana Maria Udriște (Avocatoo).

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close