UMF Iaşi, singura instituţie de învăţământ medical din România, în topul Times Higher Education

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi (UMF Iaşi) este singura instituţie de învăţământ medical din România cotată în topul realizat de Times Higher Education (THE) Emerging Economies University Rankings 2018, dat publicităţii ieri.

Din România, cinci universităţi au intrat în acest top al primelor 378 de instituţii de învăţământ superior, din cele 42 ţări cu economie emergentă care au intrat în analiză: Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca (162), Universitatea de Vest Timişoara (201-250), Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi (251-300), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi (251-300) şi Universitatea Bucureşti (251-300).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Clasamentul este realizat pentru 50 de state considerate economii emergente (avansate, secundare sau „economii de frontieră”), de Financial Times Stock Exchange (FTSE). Printre ele se numără Africa de Sud, Argentina, Brazilia, Cehia, China, Estonia, Grecia, India, Malaezia, Mexic, Polonia, Rusia, Ungaria, Tailanda, Taiwan și Turcia. Primele poziţii în clasament sunt ocupate de universităţi din China. Pe primele două locuri apar Peking University şi Tsinghua University, iar pe locul trei este Lomonosov State University, din Moscova.

„Prin evaluările făcute de Times Higher Education, ne cunoaştem locul pe care îl ocupăm la nivel european şi mondial. Un motiv de mândrie este faptul că suntem singura universitate de medicină şi farmacie din ţară, clasată în acest sistem. Al doilea motiv de mândrie este că, la indicatorul vizibilitatea academică la nivel internaţional, UMF Iaşi se situează pe primul loc în ţară şi pe locul 42 între universităţile analizate în clasamentul Times Higher Education Emerging Economies University Rankings. Iar faptul că reputaţia universităţii este internaţională este confirmat şi de numărul studenţilor străini. La universitatea noastră studiază, în acest an universitar, aproape 2.500 de studenţi din 52 de state”, declară prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

Dintre cei 11.759 de studenţi, masteranzi, doctoranzi şi rezidenţi ai UMF Iași (8.717 studenţi, 317 masteranzi, 341 doctoranzi şi 2.384 rezidenţi), 2.466 provin din 52 de ţări altele decât România, ceea ce face Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi cea mai cosmopolită instituţie de învăţământ superior din estul Europei.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close