Un altfel de eveniment de golf, care reunește profesioniștii și amatorii

Asociația Golferilor Profesioniști din România va organiza, între 8 și 10 iunie, primul eveniment de golf din seria PRO-AM Golf for everyone, la Clubul de Golf Paul Tomiță, din Pianu de Jos.

Actualii jucători de golf, profesioniști sau amatori, reprezintă o nișă ce are toate șansele să devină tot mai importantă, odată cu apariția mai multor terenuri de golf în țară (nouă, în acest moment: Clubul Diplomatic, Club Tite Golf Resort, Kings Land Country Club, Lac de Verde Golf Club, Selas Golf & Polo Club, Sun Garden Golf & Spa Resort, Transilvania Golf Club, Theodora Golf Club și Golf Club Paul Tomița).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Sub numele-motto al evenimentului (Golf for everyone), Asociația Golferilor Profesioniști din România și-a propus, de la înființare, să crească popularitatea acestui sport, să schimbe mentalități și să contribuie la dezvoltarea lui în România. Fiind un sport care se poate juca atât outdoor, cât și indoor, poate fi adoptat de mai multe cluburi, un alt obiectiv al asociației fiind acela de a revitaliza platforma de colaborare inter-cluburi și de a atrage parteneri strategici din sectorul public sau privat.

PRO-AM Golf for everyone va avea loc la Clubul de Golf Paul Tomița tocmai pentru a onora memoria primului jucător profesionist de golf din țară, care a iubit enorm acest sport și i-a dedicat întreaga viață. Paul Tomița (1914-2004), întemeietorul golfului românesc, a fost profesorul Regelui Mihai I și al altor familii istorice (Bibescu, Brâncoveanu, Cantacuzino, Ghica, Știrbei). În plus, odată cu centenarul Marii Uniri, nu se putea alege o locație mai plină de semnificație decât în inima țării, în județul Alba – locul de baștină al maestrului Tomiță, care a înființat, în 1995, la Pianu de Jos, primul club de golf privat din țară.

Evenimentul vine cu o structură de premiere unică și își propune să atragă maximum 22 jucători profesioniști și 88 amatori (aceștia jucând în flight-uri de 1 profesionist + 4 amatori). Trei renumiți jucători de top și-au confirmat deja prezența în calitate de ancore eveniment: Austin Curtis, David Foster și Duncan Muscroft. Pe 8 iunie, echipele se vor forma și antrena, pe 9 iunie va fi ziua competiției (cu multe alte activități conexe pentru jucători și spectatori), ceremonia de premiere și cina festivă, iar pe 10 iunie, profesioniștii vor juca amical cu amatorii, vor susține workshop-uri și vor juriza o competiție pentru juniori.

„Iubesc și practic acest sport din 2005 și mă bucur să am ocazia prin AGP să <unesc> jucătorii împătimiți deja sau pe cale să se îndrăgostească de golf. Ne-am propus să contribuim la promovarea beneficiilor practicării acestui sport, să creăm programe naționale pentru tânăra generație, să activăm cât mai multe colaborări între cluburile din țară și din afara ei, să creștem gradul de competitivitate și să aducem schimbări pe plan legislativ, prin profesionalizarea serviciilor din această industrie și alinierea la standardele europene, inclusiv recunoașterea profesiilor specifice industriei. PRO AM Golf for everyone reprezintă un eveniment unic în calendarul competițional 2018 și credem că va crea senzație în rândul tuturor pasionaților de golf, pe care-i invităm să se înscrie”, declară Sebastian Grecu, vicepreședintele Asociației Golferilor Profesioniști din România.

„Suntem onorați să găzduim prima ediție a PRO-AM Golf for everyone. Fără Paul Tomița, golful românesc nu ar fi ce este azi. Terenul de la Clubul de Golf Paul Tomița este în continuare singurul de 18 cupe din țară, cu un traseu de 6.061 m pentru domni și 5.165 pentru doamne. Îi așteptăm cu brațele deschise pe jucători și le promitem o experiență de neuitat”, spune Ioan Istrate, președintele Asociației Clubul de Golf Paul Tomița.

Mai multe detalii despre eveniment și înscrierea în competiție pot fi găsite aici și pe pagina Facebook.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close