Un antreprenor din Craiova și-a vândut afacerea cu peste 8 milioane de dolari

Compania internațională cu sediul în München, cu activități în IT, aeronautică, auto și transporturi, a preluat integral furnizorul de soluții și servicii IT din Craiova, IT Six Global Services, care a avut afaceri de 22 milioane de lei anul trecut.

Conform informațiilor Profit.ro, valoarea tranzacției s-a situat între 8 și 9 milioane de dolari. Toate acțiunile au fost cesionate de Vali Iancu (foto), cel care a înființat firma în urmă cu 12 ani. Cumpărătorii sunt QuEST Global Engineering Services GmbH (99,98 la sută) și QuEST Global Engineering GmbH (0,02 la sută), ambele cu sediul în München.

Vali Iancu va rămâne șeful IT Six Global Services cel puțin trei ani, pentru a îndeplini planul de dezvoltare a parteneriatului dintre cele două firme și pentru crearea de sute de noi locuri de muncă în domeniile IT și ingineriei. În urmă cu un an, IT Six anunța că ținta companiei este o creștere anuală de peste 20 la sută, în următorii ani. Numărul mare de contracte noi încheiate de companie în 2016 și creșterea cererii de servicii de dezvoltare software, pe piețe precum SUA, Germania, Franța, Marea Britanie, Olanda și Norvegia, au favorizat dezvoltarea organică a companiei.

Cele mai multe posturi noi vor fi deschise în zona de dezvoltare software, pentru programatori Java, Javascript, .Net și PHP, precum și în departamentul de asigurarea calității, unde IT Six Global Services recrutează personal cu experiență, dar și de nivel junior. Și departamentul tehnologiilor embedded va crește, în următoarele trimestre, ca urmare a cererii din industria auto europeană. Înființată în 2005, la Craiova, IT Six Global Services oferă servicii de dezvoltare software, consultanță IT și arhitecturi software complexe, pentru domeniile telecomunicații, medical, financiar-bancar, logistică, automotive și High-Tech.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close