Un business „dulce”: Wilhelm Tartler a dat lovitura cu rețetele proprii de produse apicole

Wilhelm Tartler, unul dintre cei mai cunoscuți producători de miere ecologică din România, reușește să-și crească afacerea prin lansarea unor produse neconvenționale.

Deținătorul unor rețete ieșite din comun, precum mierea cu ghimbir, Apivit – o combinație de miere, polen și propolis – sau Hidromel, un mied făcut după o rețetă originală, Wilhelm Tartler a câștigat rapid aprecierea consumatorilor tradiționali de miere.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit întreprinzătorului din Hamba, județul Sibiu, care deține 200 de stupi, producția de miere de calitate este la fel de importantă ca și metodele prin care apicultorul alege să o promoveze și să o vândă. Wilhem Tartler este cunoscut drept unul dintre cei mai creativi apicultori. Participă la târgurile de sărbători cu o gamă diversă de produse apicole, iar o parte sunt concepute chiar de el. „Pe lângă produsele clasice, ca mierea polifloră și cea de salcâm, a început să crească cererea pentru mierea de mană și cea de rapiță. Anul acesta a fost o mană foarte bună, de 2-3 săptămâni, și a ieșit o miere neagră, foarte bună în apiterapie. Mierea de salcâm și cea de mană se vând la un preț superior celor clasice. În 2017, s-au vândut cu 40 lei/kg, față de 30 lei/kg, cât este mierea de rapiță și cea polifloră”, spune Wilhelm Tartler.

Printre produsele originale ale apicultorului se numără amestecurile cu miere, foarte apreciate de clienți: miere polifloră cu ghimbir, cu scorțișoară, cu propolis sau cu cătină. Wilhelm Tartler a realizat propria rețetă de miere, polen și propolis, pe care o vinde sub numele de Apivit. „O combinație foarte bună pentru imunitate”, explică Tartler. Alte produse de succes sunt mierea de salcâm cu miez de nucă sau Hidromelul, un vin din miere cunoscut ca mied. Băutura se realizează din resturi de miere cu drojdie de vin, care fermentează.

„Profesor” de agricultură ecologică

Apicultorul își va împărtăși experiența în cadrul singurului curs de apicultură ecologică din România, organizat de agenția de training Creative Business Management, în colaborare cu Federația Apicultorilor din România, Romapis. Timp de patru ore, Wilhelm Tartler va vorbi despre tehnicile specifice în conversia stupinei. Aflat la a doua ediție, cursul oferă informații generale despre modul în care apicultorii pot trece la producția de miere ecologică și cum își pot promova eficient produsele.

Cei care vor să-l cunoască pe Wilhelm Tartler se pot înscrie, până pe 25 ianuarie, la cursul de apicultură ecologică din acest weekend. Prețul cursului este de 600 de lei, iar membrii Romapis beneficiază de o reducere de 100 de lei. La finalul cursului, după ce susțin un examen, participanții vor primi un certificat atestat de ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) pentru „Operator în ferme ecologice mixte”, cod COR 3142015. Înscrierile se pot face pe email, la cursuri@cbmanagement.ro sau la numărul de telefon 0743 183 353.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close