Un elev din București reprezintă România la campionatul mondial Microsoft Office Specialist

Tiberiu Danciu, elev la Colegiului Național Grigore Moisil, a obținut participarea la finala mondială a Microsoft Office Specialist World Championship, ce va avea loc la Anaheim, California, SUA, între 30 iulie și 2 august.

Cei 31 de candidați au susținut, în timpul finalei de săptămâna trecută, un examen Microsoft Office Specialist. Primii trei clasați au înregistrat punctajul maxim, de 1.000 puncte, astfel că singurul criteriu de departajare în alegerea finalistului a rămas diferența de aproximativ un minut între timpii de finalizare a examenului. Primele trei locuri au fost ocupate de Tiberiu Danciu (Colegiul Național „Grigore Moisil” din București – Word 2013), Alexandru Gabriel Afloarei (Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț – Word 2013) și Adrian Muntean (Liceul de Informatică „Tiberiu Popovici” din Cluj-Napoca – Word 2013).

Toți elevii și studenții din România, cu vârsta cuprinsă între 13 și 22 de ani și care sunt înscriși într-o instituție de învățământ acreditată, au fost eligibili să participe la categoriile de concurs Microsoft Word, Excel și PowerPoint pentru Office 2013 și 2016. Dintr-un total de 406 examene susținute, 103 candidați au întrunit criteriile de calificare și au susținut examenele până la termenul limită. Dintre aceștia, 34 de elevi și studenți s-au calificat și 31 s-au prezentat la etapa națională a campionatului.

„Ceea ce probabil nu știți este faptul că Microsoft Office Specialist este una dintre cele mai de succes certificări IT. Peste un milion de astfel de examene sunt susținute, anual, în întreaga lume. În acest context, ați putea crede că este un examen ușor, ce oferă o certificare lipsită de importanță. Dar voi știți, ca și mine de altfel, că aceste probe nu sunt banale. Microsoft Office Specialist este o certificare recunoscută internațional, destul de dificil de obținut. Iar anul acesta nivelul de dificultate a fost cel mai ridicat din ultimii ani, așa că vă felicit pe toți cei care ați ajuns  în finală”, le-a spus participanților David Charles Ford, director al Certipro Education și co-organizator al evenimentului.

Microsoft Office Specialist World Championship (MOSWC) este un eveniment prestigios, care atrage elevi și studenți din toată lumea, Microsoft România finanțează participarea reprezentantului României în finala mondială. Ediția din 2016 a atras peste 700.000 de candidați unici, din 121 de țări, care și-au demonstrat competențele de utilizare a produselor Microsoft Office. 149 de candidați au intrat în finala mondială.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close