Un elev din Constanța, medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Un elev al Colegiului Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa a adus în România, anul acesta, medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, organizată între 3 și 11 noiembrie, la Beijing.

Robert Păşcălău, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, a parcurs un program de pregătire individual pentru astronomie şi astrofizică, fără asistenţă din partea cadrelor didactice, fiindcă sunt discipline ce nu sunt studiate la şcoală. Doar la fizică a fost îndrumat de o profesoară din liceu. „A fost multă muncă individuală pe partea de astronomie şi astrofizică, dar şi multe cunoştinţe de matematică şi fizică. Pe partea de fizică, am fost ajutat de doamna profesoară Adina Dogărescu, iar pe partea de astronomie şi astrofizică am lucrat mai mult individual și m-am pregătit, pe lângă subiectele date la olimpiadele anterioare, şi cu probleme diverse din diferite cursuri de la universităţi de acest profil”, spune Robert.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Olimpicul „de aur” crede că subiectele de la ediţia din acest an nu au avut un grad foarte mare de dificultate. În opinia sa, organizatorii ar trebui să crească nivelul de complexitate la acest gen de competiţii. După absolvirea liceului, Robert şi-ar dori să studieze fizica sau astrofizica la o universitate din SUA, dar nu a luat încă o decizie finală. Robert Păşcălău a obţinut, în 2017, medalia de argint la Olimpiada internaţională de Astronomie şi Astrofizică, iar în 2016 a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Astronomie.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close