Un fost director din BCR va conduce „gigantul” Erste

Din 2020, Andreas Treichl îi va preda ștafeta, în fruntea celui mai mare grup financiar din Europa Centrală şi de Est, lui Bernhard Spalt, director de risc al Erste Bank Austria și ex-director de risc în România, la BCR, în 2017.

Andreas Treichl se retrage din funcţia de CEO la finalul lui 2019. Procesul de selecţie a succesorului săi a fost condus de președintele Comitetului de Supraveghere al băncii, Friedrich Roedler.

„Să conduc Erste, de la o bancă locală la cel mai mare furnizor de servicii financiare din estul Uniunii Europene, a fost munca mea de-o viață. Au fost multe provocări, dar și satisfacții, și sunt extrem de mândru că, împreună cu cei aproape 48.000 de angajați, am extins banca, am trecut prin criza financiară și am poziționat-o ideal pentru următoarea etapă de creștere a erei digitale. Sunt convins că Bernhard Spalt este exact persoana potrivită pentru a duce banca la nivelul următor”, declară Andreas Treichl. „E o onoare să-l urmez pe Andreas Treichl la conducerea Erste Group. În timp ce ne pregătim să sărbătorim cea de-a 200-a aniversare, anul viitor, datorită lui Andreas Treichl şi colegilor noştri, preiau o bancă cu viziune către viitor, încrezătoare şi bine poziţionată pentru a le oferi clienţilor cele mai bune servicii de banking, în deceniile ce vor urma”, afirmă Bernhard Spalt (foto).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul UE. Are 16,1 milioane de clienți și 2.600 de filiale în șapte țări (Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2017, deținea active totale de 220,7 miliarde de euro, înregistra un profit net de 1,31 miliarde și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,4 la sută. Banca Comercială Română, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România. Deține o reţea de 22 de centre de afaceri și 22 birouri mobile dedicate companiilor şi 508 unităţi retail, în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close