Un oraş din Austria „angajează” scriitor pentru un an și oferă 1.100 de euro/lunar și cazare într-un castel

Bursa literară „Scriitorul/Scriitoarea oraşului Graz” este acordată pentru intervalul septembrie 2018 – august 2019.

Bursierii beneficiază de o locuință gratuită în centrul vechi al orașului (castelul Cerrini din Grazer Schlossberg) și de o sumă lunară de 1.100 de euro. Bursa este acordată de oraşul Graz, prin Oficiul pentru promovarea Culturii (Kulturvermittlung) Steiermark şi Departamentul pentru Cultură al oraşului Graz. Obiectul acestui program de burse este promovarea scriitorilor care, în operele lor, manifestă „capacitate de inovație și racordare la prezent, calități estetice și lingvistice, autenticitate și autonomie artistică”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Bursierii se obligă să fie prezenţi în Graz cel puţin opt luni din intervalul pentru care li s-a acordat bursa. Nu sunt admise aplicaţiile autorilor care au fost desemnaţi anterior „Scriitorul/Scriitoarea oraşului Graz”. Candidații trebuie să aibă „afinitate culturală şi lingvistică cu oraşul Graz, deschidere pentru dialogul între literatură şi mediul urban, disponibilitate către stabilirea unor contacte cu scena culturală şi publicul din Graz, prin participarea la lecturi în şcoli, discuţii în cadrul unor instituţii publice”.

Pentru a intra în cursa pentru primirea bursei, trebuie să formuleze o idee concretă de proiect, la a cărui realizare să lucreze în timpul şederii la Graz. Sunt preferați vorbitorii de de limbă germană, cel puţin la nivel de începător, iar un alt criteriu este îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: cel puţin o operă literară independentă publicată, cel puţin cinci publicaţii neautonome în reviste sau antologii, două piese de teatru radiofonic, publicate sau difuzate la radio sau o piesă de teatru pusă în scenă sau publicată.

Documentele necesare (în șase exemplare) sunt cererea pentru bursă, CV, bibliografia publicaţiilor proprii, două exemple de publicaţii (la cele în alte limbi decât germană, cu traducerea aferentă), texte dactilografiate (5-10 pagini de text proză sau dramă, cinci poezii în limba originală, cu traducerea în germană) și conceptul pentru proiectul propus. Data limită pentru trimiterea candidaturilor este 31 martie (data timbrului poştal). Ele trebuie să ajungă la: Kulturamt der Stadt Graz Stigergasse 2/II. Stock (Mariahilfer Platz) 8020 Graz/Austria.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close