Un român, acționar la cea mai nordică echipă din lume

La 47 de ani, Alexandru Cuc se poate lăuda cu o viață de film. Trăiește din 2001 în Norvegia, unde a început să lucreze într-o brutărie, iar acum deține acțiuni la Tromsø IL, unul dintre cele mai importante cluburi de fotbal din țara care l-a „adoptat”, înființat în 1920.

Din angajat al brutăriei, a ajuns să o cumpere. Apoi a cumpărat o cafenea, un bar, o agenție de turism, a devenit președintele clubului de liga a 4-a Skjervoy IF, pentru ca astăzi să fie unul dintre „patronii” lui Tromsø IL, din prima divizie norvegiană, scrie GSP.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Alexandru Cuc a fost primul român ajuns în Skjervoy, o insulă din Oceanul Înghețat. Și datorită lui, acum sunt aproape 300, dintr-o populație mai mică de 3.000 de persoane. După calculele lui, este cea mai mare comunitate românească rurală din Norvegia. De aceea, visează să înființeze o școală la care să se predea în limba română. Până atunci, a creat o echipă a românilor, care participă la turnee de fotbal în sală. Cum nu a găsit un portar român, a „naturalizat” un localnic. „L-am luat pe profesorul de matematică din sat. Pedersen. L-am botezat Petrescu și l-am pus în poartă”.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close