Un român, „campion mondial” la scrisori și corespondență

Gabriel Antoniu Lavrincik, din satul Marca, județul Sălaj, este deținătorul recordului mondial Guinness, la categoria „cele mai multe scrisori primite într-o viață”. Sălăjeanul a păstrat 22.018 scrisori primite la sfârșitul anilor ’80, atunci când a corespondat cu sute de tineri, în special din fosta URSS, dar și din Finlanda, Turcia, Mongolia sau SUA. Toate sunt bine conservate, în plicurile originale.

Avea 12 ani când a început să învețe limba rusă singur și să corespondeze cu copii din URSS. La început, primea câteva scrisori pe zi. Într-o dimineață, poștașul l-a rugat să treacă pe la Poștă, unde a găsit o cameră plină cu scrisori. „Recent, m-am apucat să fac curățenie între scrisori. Am ars peste jumătate de milion și intenționam să le dau foc la toate, dar mama m-a rugat să păstrez câteva ca amintire”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Sălăjeanul vorbește zece limbi străine: rusa, engleza, spaniola, italiana, norvegiana, slovena, poloneza, sârba, slovaca și croata. Cu mulți dintre prietenii de corespondență din URSS – ruși, lituanieni, estoni, tătari, kazahi, ceceni, turkmeni, uzbeci, tadjici, ucraineni, moldoveni, beloruși, armeni, gruzini sau azeri – ține legătura și acum. Cu câțiva a devenit prieten „la cataramă”, iar mulți dintre pionerii sovietici de acum 30 de ani sunt acum personaje influente, directori de bănci, politicieni, artiști, oameni de afaceri, parlamentari, jurnaliști, persoane ce ocupă funcții importante în Rusia și în alte republici ex-sovietice.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close