Un român este cel mai bun CEO din Canada, în 2016

Călin Rovinescu, președintele și CEO-ul companiei Air Canada, a fost numit cel mai bun CEO din Canada, în acest an. El a fost ales pentru aportul său la transformarea companiei într-o organizație profitabilă și competitivă la nivel mondial.

Acordat pentru prima dată în 1990, Canada’s Outstanding CEO of the Year® este cel mai important premiu atribuit managerilor executivi din Canada. Programul este susținut de biroul de avocatură Bennett Jones, fondatorul Caldwell Partners și partenerii media National Post și BNN. Air Canada se află în al șaselea a consecutiv de creștere a veniturilor, iar din 2009 capacitatea sa de transport, pe cursele internaționale, a crescut cu 50 la sută. Sub conducerea lui Călin Rovinescu, Air Canada a trecut de la un deficit de solvabilitate a planului de pensii de patru miliarde de dolari, la un excedent de 1,3 miliarde, în ianuarie 2016. “Air Canada s-a poziționat pe drumul unei profitabilități sustenabile, pe termen lung, și și-a asigurat un loc în elita transportatorilor globali. Pentru toate aceste motive, premiul este binemeritat”, afirmă David Richardson, președinte al Consiliului de Administrație în cadrul Air Canada.

Călin Rovinescu este președinte și CEO la Air Canada din aprilie 2009. Este și președinte al consiliului director executiv al Star Alliance, organul de control al organizației Star Alliance, și este membru al board-ului International Air Transport Association, pe care l-a condus în 2014-2015. “Premiul pe care am avut șansa să-l primesc nu-mi aparține. Este al celor 30.000 de oameni de la Air Canada, care au făcut posibil acest lucru, prin spiritul lor antreprenorial și prin felul în care au găsit modalități creative de a crește veniturile companiei, de a deveni competitori serioși în zone în care nu am mai fost până acum și de a ne servi clienții mai bine ca oricând”, declară Călin Rovinescu.

DESPRE AIR CANADA

Air Canada este cea mai mare companie aeriană canadiană, cu conexiuni spre mai mult de 200 de aeroporturi de pe șase continente. Este în top 20 cele mai mari companii aeriene din lume, iar în 2015 a servit mai mult de 41 de milioane de clienți. Air Canada operează prin intermediul a 64 de aeroporturi din Canada, 54 în SUA și 90 în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia, Australia, Caraibe, Mexic, America Centrală și America de Sud.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close