Un român scrie istorie pentru BMW, în cursele auto

Băcăuanul Răzvan Umbrărescu a adus, weekend-ul trecut, prima victorie din istorie pentru BMW M4 GT, în competiția GT4 European Series.

Spre deosebire de adversarii care au petrecut mai multe zile de teste pe traseul italian de la Misano, echipajul #111 de la RN Vision STS, format din Răzvan Umbrărescu și Gabriele Piana, a început să ruleze abia în cadrul etapei. În plus, vremea potrivnică din timpul antrenamentelor libere nu a permis acomodarea cu circuitul. Răzvan și Gabriele s-au folosit astfel doar de informațiile adunate în urmă cu un an, pe modelul Porsche.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În cursa de sâmbătă, Piana a progresat rapid de pe 12 până în siajul celor doi competitori care se luptau pentru podium și i-a predat mașina lui Umbrărescu pe poziția a treia. Pilotul originar din Bacău a adus primul succes în GT4 European Series pentru RN Vision STS și pentru noul model BMW M4 GT4, și a triumfat atât la categoria sa, cât și în ierarhia generală. Este pentru prima oară când un pilot din România cucerește clasa supremă.

Borna este istorică și pentru constructorul din München, care triumfă în cea mai importantă serie de sprint din universul GT4 cu marele pariu al programului de Customer Racing, la mai puțin de un an de la omologarea noului model.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close