Un român, șef la Coca-Cola în 20 de ţări

Călin Drăgan este noul director regional Coca-Cola, în ţările ASEAN (ţările din Asia de Sud-Est, în total zece state) şi Orientul Mijlociu.

Călin Drăgan preia noul rol din poziția de Representative Director și președinte al Consiliului de Administrație, președinte și CEO al Coca-Cola East Japan (CCEJ), o companie listată la bursa din Tokyo și al cincilea cel mai mare îmbuteliator Coca-Cola din lume, cu o cifră de afaceri anuală de aproximativ cinci miliarde de dolari. CCEJ a fost rezultatul fuziunii între cinci companii independente de îmbuteliere Coca-Cola din Japonia, cu 13.000 de angajați. Călin Drăgan a supravegheat transformarea a 26 de filiale separate în patru și achiziționarea altei societăți de îmbuteliere, într-o perioadă de 20 de luni.

Primul job din Japonia al lui Călin Dragan a fost cel de vicepreședinte executiv și Representative Director al Coca-Cola West Bottling Company, o entitate cu peste 9.000 de angajați. Timp de doi ani, a fost responsabil pentru dezvoltarea și implementarea unui plan de transformare a modelului de business, precum și pentru gestionarea sistemelor de business și IT.

Călin Drăgan a fost CEO și administrator general al afacerii Coca-Cola Hellenic Bottling Company din România și Republica Moldova, timp de aproape șapte ani. În acest timp, a fost membru al Consiliului de Administrație al AmCham (Camera de Comerț Americană din România). Călin Drăgan a fost și director comercial pentru Coca-Cola Bevande Italia și director comercial al subsidiarei din România. Este absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, cu diplomă de master în Inginerie Mecanică și Optică, Optoelectronică și Dispozitive Medicale.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close