Un român va conduce operațiunile PepsiCo din 65 de țări

Din 1 septembrie, Silviu Popovici, cel mai puternic executiv român din cadrul PepsiCo, preia funcția de preşedinte al grupului din zona Europa şi Africii Subsahariene (Europe Sub-Saharan Africa- ESSA).

Silviu Popovici a condus până acum afacerile PepsiCo în 12 țări, precum Rusia, Ucraina, Kazakstan și celelalte țări din cadrul Comunității Statelor Independente. Cu venituri anuale de peste 5.5 miliarde de dolari, 30 de fabrici și peste 25.000 de angajați, regiunea reprezintă cea mai mare afacere PepsiCo în afara SUA. „Silviu Popovici a fost o parte integrantă a succesului PepsiCo în Rusia şi Europa de Est, în ultimii câţiva ani. A condus afacerile companiei într-o perioadă de volatilitate, a profitat, în acelaşi timp, de noile oportunităţi de creştere, și a construit capabilităţi pentru viitor”, transmit reprezentanții companiei.

În România, în urmă cu peste 20 de ani, Silviu Popovici a făcut parte din echipele Coca-Cola Hellenic și Bristol-Myers-Squibb. De la plecarea din România, în 1998, și până în 2006, a lucrat în Rusia și Ucraina pentru Coca-Cola Hellenic. Ultima poziție în cadrul Coca-Cola Hellenic a fost cea de Country Manager Ucraina. În 2006, Silviu Popovici s-a alăturat companiei WimmBill-Dann, cea mai mare companie de produse alimentare din Rusia, achiziționată de PepsiCo în 2011. De profesie fizician de profesie și originar din Suceava, Silviu Popovici a absolvit EMBA la London Business School și Advanced Management Program la Harvard Business School.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close