Un sfert dintre angajatori vor să recruteze studenţi, până la finalul anului

Un angajator din patru intenţionează să recruteze studenţi, în perioada octombrie-decembrie, potrivit unui studiu efectuat de platforma BestJobs.

58 la sută dintre angajatori declară că până la cinci la sută dintre angajaţii lor se află încă pe băncile facultăţilor. La polul opus, în cazul a 22 la sută dintre angajatori, un angajat din cinci este student. „Jumătate dintre angajatori estimează că vor scoate la concurs până la zece poziţii noi, pentru care vor recruta exclusiv studenţi, până la finalul anului, iar alţi 23 la sută – între zece şi 20 de poziţii noi pentru studenţi”, relevă studiului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru fiecare poziţie deschisă, companiile caută să angajeze între unu şi cinci studenţi, iar cele mai multe joburi vor fi în domenii precum customer service (25 la sută), logistică şi producţie (16 la sută), vânzări (zece la sută), marketing şi comunicare (opt la sută), dar şi domenii mai complexe, precum inginerie şi IT (câte nouă la sută).

Mădălina Dan, Clients Manager în cadrul BestJobs, consideră că, pe o piaţă a forţei de muncă tot mai săracă în specialişti, recrutarea de studenţi reprezintă o soluţie ce aduce multiple avantaje pe termen lung. „În primul rând, vor dobândi abilităţi practice încă de pe băncile facultăţii şi astfel vor avea aptitudinile necesare după absolvire. Tinerii sunt dornici să înveţe, sunt deschişi la nou şi au o putere de adaptare foarte ridicată. În plus, competenţele lor digitale sunt mult mai ridicate decât la generaţia anterioară, ceea ce reprezintă iar un avantaj, într-un mediu economic tot mai tehnologizat. Există şi dezavantaje, precum interesul lor fluctuant pentru un anumit domeniu sau angajator, lipsa maturităţii care să ducă la asumarea unor decizii profesionale, ceea ce poate conduce la o reticenţă din partea companiilor de a-i recruta, dar, în definitiv, toţi am trecut prin asta şi e bine să privim mai ales avantajele, care sunt mai importante”.

În perspectivă, chiar dacă angajatorii îşi doresc forţă de muncă tânără, aceştia nu sunt dispuşi să ofere neapărat un program de lucru flexibil celor care vor totuşi să-şi continue studiile, potrivit studiului. Cei mai mulţi angajatori (62 la sută) recrutează studenţi pentru un program de lucru full-time şi doar 19 la sută dintre companii menţionează un program flexibil sau part-time (19 la sută).

Studiul a fost efectuat de BestJobs, pe un eşantion de 320 de companii mici, medii şi mari din România.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close