Un sud-african devine manager de portofoliu al Fondului Proprietatea

Din 1 aprilie, Johan Meyer va deveni singurul manager de portofoliu principal al Fondului Proprietatea, drept recunoaștere a calităților de conducere și a contribuției la Fond, de la relocarea sa în România, în urmă cu peste un an. El va deveni singurul CEO al FTIML și va continua să-și îndeplinească rolul de reprezentant legal al Fondului.

Din 1 noiembrie 2016, Johan Meyer a împărțit responsabilitățile manageriale cu Greg Konieczny, în calitate de Co-Manager de Portofoliu. Din aprilie, Greg Konieczny, director al departamentului Speciality Strategies din cadrul Templeton Emerging Markets Group (TEMG), va renunța la responsabilitățile legate de managementul Fondului. „Suntem încrezători că Fondul se va afla în continuare pe mâini foarte bune, ținând cont de angajamentul puternic și dedicarea demonstrate de Johan în ultimul an, pentru a genera valoare la Fond. Posedă excelente aptitudini de lider, expertiză vastă în domeniul fondurilor de investiții, înțelegere a pieței locale și experiență profesională solidă, care sunt extrem de valoroase pentru a conduce eforturile noastre în România și pe plan internațional”, declară Sorin Mîndruțescu, președintele Comitetului Reprezentanților Fondului Proprietatea.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Johan Meyer s-a alăturat Franklin Templeton Investments în 2004. Anterior rolului său în România, a ocupat poziția de director executiv în Africa de Sud, respectiv de director al departamentului Africa Strategy din cadrul Templeton Emerging Markets Group, și a fost responsabil pentru setarea liniilor de strategie ale departamentului. Absolvent al Universității din Pretoria, este licențiat în comerț și deține un master în economie. Vorbește limbile engleza, afrikaans și învață acum limba română.

Condusă de Johan Meyer, echipa Franklin Templeton București, alcătuită din cinci analişti de investiţii locali, este sprijinită de platforma globală a Franklin Templeton, ce include experiența și resursele unor talente investiționale globale, cu peste 50 de profesioniști în investiții în piețe emergente, în 20 de birouri la nivel global, cu peste 28 de miliarde de dolari active administrate.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close