Undă verde pentru angajarea a 7.000 de lucrători străini în România, în 2018

Guvernul a stabilit, pentru anul acesta, un contingent de 7.000 de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă din România, în baza avizelor de angajare/detașare.

Documentul aprobat de Executiv prevede suplimentarea cu 1.500 de locuri a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admiși, față de cel stabilit pentru 2017. Numărul de lucrători permanenți va crește de la 3.000 la 4.000, iar cel al lucrătorilor detașați de la 700 la 1.200. Pe lângă lucrătorii permanenți și cei detașați, actul normativ prevede și alte tipuri de angajare/detașare, respectiv persoane transferate în cadrul aceleiași companii – 700, lucrători înalt calificați – 500, lucrători sezonieri – 400, lucrători stagiari – 100 și lucrători transfrontalieri – 100.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Decizia de suplimentare a contingentului de lucrători nou admiși a fost luată pentru a preveni situațiile în care străinii lucrează în România fără forme legale, dar și ca urmare a solicitării făcute de Inspectoratul General pentru Imigrări. Măsura adoptată de Guvern a ținut cont de datele oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, conform cărora, în perioada ianuarie-august, angajatorii au declarat ca fiind vacante 58.848 de locuri de muncă, în mod repetat, iar în primele opt luni ale din 2017, media numărului de locuri de muncă vacante declarate de angajatori, în mod repetat, a fost de 7.306.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close