UniCredit: 20 la sută din posturile de conducere vor fi ocupate de femei, până în 2022

Ca parte din Planul de acțiune al băncii privind diversitatea și în urma angajamentelor asumate odată cu aderarea la Carta privind Femeile în Finanțe, în iulie 2018, UniCredit are ca țintă, la nivel de Grup, atingerea unui procent de 20 la sută femei în posturi de conducere, până în 2022.

Banca va numi un membru al conducerii executive ca persoană responsabilă pentru echilibrul de gen și aspectele legate de incluziune în Grup. „Diversitatea este un factor crucial pentru asigurarea inovării și rezultatelor sustenabile. UniCredit beneficiază de forța sa de muncă diversificată și suntem dedicați creării unui mediu de lucru pozitiv, în care toate talentele, abilitățile și experiența sunt puse în valoare, iar diferite puncte de vedere pot fi exprimate deschis. Acest aspect este esențial pentru atingerea obiectivului nostru de a deveni unul dintre cei mai buni angajatori din sectorul financiar european”, declară Jean Pierre Mustier, CEO al UniCredit.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

UniCredit va stabili ținte specifice legate de echilibrul de gen, pentru selectarea conducerii superioare, inclusiv ținte referitoare la diferența de salarizare între bărbați și femei, și la inițiativele privind diversitatea de gen, la un nivel mai general. Banca a stabilit și ținte suplimentare, la nivel de Grup și la nivel local, precum creșterea numărului de femei în procesul de promovare pentru rolurile de lider, monitorizarea listei scurte de distribuție și asigurarea de șanse egale pentru femei, în procesul de recrutare.

Carta privind Femeile în Finanțe reprezintă un angajament prin care Trezoreria Regatului Unit (HM Treasury) și firmele semnatare colaborează pentru construirea unei industrii mai echilibrate și mai echitabile. Firmele care semnează această Cartă se angajează să fie cele mai bune din sectorul lor. Carta solicita companiilor să se angajeze să susțină promovarea femeilor în posturi de vârf, în sectorul serviciilor financiare, și recunoaște diversitatea sectorului și faptul că firmele au puncte de pornire diferite în ceea ce privește echilibrul de gen.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close