UniCredit Leasing: Mircea Cotigă este noul CEO

Actualul director Risc-Restructurare şi Recuperare Creanţe, în cadrul UniCredit Bank, va prelua poziţia de CEO al UniCredit Leasing, după ce Antoaneta Curteanu a fost promovată în funcţia de director al diviziei Corporate Investment Banking, în cadrul UniCredit Bulbank Bulgaria.

Schimbul de mandat va deveni efectiv din luna mai. Preluarea funcţiei de către Antoaneta Curteanu, la UniCredit Bulbank, este supusă autorizării din partea Băncii Naţionale a Bulgariei. Mircea Cotigă este unul dintre cei mai experimentaţi profesionişti în domeniul său de activitate. „Întreaga experienţă în cadrul băncii, în activitatea de restructurare pe care am coordonat-o, a fost marcată de o atitudine pro-client şi pro-business. Am încercat întotdeauna să fim alături de partenerii noştri şi să le oferim soluţiile optime. Îmi doresc şi îmi propun ca aceeaşi abordare să marcheze şi activitatea mea în viitor, în noua funcţie pe care o voi prelua. Mă alătur unei echipe care a reuşit să ducă şi să menţină UniCredit Leasing în poziţia de lider de necontestat al pieţei de leasing. Sunt convins că vom reuşi să rămânem în aceeaşi zonă de performanţă, în privinţa soluţiilor de finanţare pe care le oferim clienţilor noştri”, declară Mircea Cotigă.

Viitorul CEO al Unicredit Leasing lucrează în sistemul bancar de 11 ani, dintre care ultimii şapte ani în cadrul UniCredit Bank. Anterior, şi-a consolidat cunoştinţele profesionale în domeniul juridic şi recuperări, în cadrul unor companii din domeniile credit management și leasing. Deţine un MBA în Financial Management, acordat de City University USA – Romanian Banking Institute (2005-2007).

Cu o vechime de peste 18 ani în cadrul UniCredit şi 25 în sistemul bancar, Antoaneta Curteanu deţine poziţia de CEO al UniCredit Leasing din iulie 2010. Între 2007 și 2010, a fost director adjunct al diviziei Corporate şi al Global Transaction Banking, în cadrul UniCredit Bank, iar între 2005 și 2007 a fost vicepreşedinte executiv şi membru al Board-ului UniCredit România.

Este absolventă a Facultății de Finanțe-Contabilitate din cadrul ASE Bucureşti (1986-1991) și a Graduate School of Banking, din Lousiana State University, SUA (1994-1996). Antoaneta Curteanu este membru fondator al asociaţiei Business Women Network, în România, şi autor al cărţii „Factoring-ul în comerţul internaţional”. „Mă îndrept către o nouă provocare profesională – un pas important prin tranziţia de la un lider de piaţă în România, UniCredit Leasing, către un alt lider de piaţă în Bulgaria, UniCredit Bulbank. Este un pas care îmi va canaliza energia, puterea de muncă şi creativitatea, şi mă va determina să folosesc toată experienţa acumulată până în acest moment. Simt că las în urma mea o familie, în care am trăit una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa mea, dar şi o familie din care nu voi înceta niciodată să fac parte. În noua poziţie din Bulgaria, cred că pot să aduc o experienţă completă şi, datorită acestui fapt, voi spune mereu cu mândrie că vin de la UniCredit Leasing”, afirmă Antoaneta Curteanu.

UniCredit Leasing este lider al pieţei de leasing, cu o cotă constantă de 18 la sută, în ultimii cinci ani. UniCredit Leasing oferă servicii de finanţare prin leasing financiar şi credit, leasing operaţional şi intermediere în asigurări, prin UniCredit Leasing Corporation IFN, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Insurance Broker.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close