Universitatea Babeș-Bolyai: Laborator de informatică de ultimă generație, sponsorizat de Bitdefender

Cel mai mare producător român de software a investit în amenajarea și dotarea unui laborator de informatică destinat studenților Facultății de Matematică şi Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Laboratorul amplasat în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor este dotat cu 12 calculatoare DELL/Intel Skylake de ultimă generație, proiector interactiv și mobilier modern, și asigură studenților hardware performant și condiții de lucru moderne. În plus, Bitdefender va fonda două cercuri studențești în cadrul universității, din anul universitar 2016-2017: unul de programare în limbajul C, unde vor participa 40 de studenți, și, ulterior, unul de pen-testing, securitate și atacuri informatice, de 25 studenți. Studenții care se înscriu la aceste cercuri vor beneficia de oportunități de angajare în cadrul companiei și de premii în produse în valoare de 10.000 de euro.

Peste 200 de studenți clujeni au parcurs programele de pregătire ale Bitdefender, în ultimii ani, iar unii au astăzi roluri de importanță strategică. 13 doctoranzi și 15 masteranzi lucrează în Bitdefender și, simultan, sunt implicați în pregătirea studenților, unde predau cursuri și laboratoare în facultățile clujene. „Evenimentul de astăzi este, în fapt, parte a unei colaborări fructoase, realizată de facultate cu compania Bitdefender, şi se constituie într-un exemplu fericit, alături de altele pe care le-am avut în ultimii ani, de implicare în comunitatea academică a mediului de afaceri şi a beneficiarilor muncii noastre. Realizarea unui curs de Securitate Software, sprijinirea realizării unui cerc de programare în C şi susţinerea manifestărilor ştiinţifice studenţeşti şi academice sunt alte repere în colaborarea noastră”, declară prof. univ. dr. Adrian Petruşel, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

100 dintre cei peste 1.000 de angajați ai Bitdefender lucrează în sediul din Cluj-Napoca. Angajații de aici se ocupă exclusiv de cercetare și dezvoltare, și sunt responsabili de tehnologii-cheie, vândute mai departe de către partenerii-integratori ai Bitdefender și folosite de sute de milioane de utilizatori din peste 150 de țări. Specialiștii din Cluj-Napoca se ocupă, printre altele, de analiză de software periculos, metode de detecție dinamică de malware pe bază de comportament, machine learning, big data analysis, tehnologii tip firewall și anti-rootkit, precum și soluții de securitate pe bază de virtualizare, care rulează în afara sistemului de operare. Efortul echipei din Cluj a contribuit decisiv la numeroase premii prestigioase obținute de produsele de securitate Bitdefender, pe parcursul ultimilor ani. „Parteneriatele public-private între universități și companii ajută studenții să devină mai competitivi și să se integreze rapid pe piața muncii. Universitatea Babeș-Bolyai reprezintă pentru Bitdefender un partener strategic, iar laboratorul Bitdefender duce colaborarea îndelungată la un alt nivel. Cluj-Napoca este unul dintre orașele de importanță fundamentală pentru Bitdefender și contribuie decisiv la produsele și tehnologiile românești folosite de 500 de milioane de utilizatori de pe toate continentele”, spune Sándor Lukács, Lead Technical Project Manager, Proactivity & Kernel Research, Bitdefender.

Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, ce furnizează soluții revoluționare de protecție împotriva amenințărilor complexe, către 500 de milioane de utilizatori. A dezvoltat tehnologii destinate securității pentru piața rezidențială și corporații, recunoscute la nivel internațional, și a devenit un furnizor de încredere pentru protecția terminalelor și infrastructurilor hibride. Activitățile de cercetare și dezvoltare derulate în ultimii 15 ani și parteneriatele strategice îi permit să ofere clienților săi soluții de securitate solide.

Înfiinţată în 1581, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) este cea mai veche universitate din România, cu o lungă tradiţie în educaţie, cercetare şi deservirea  comunităţii locale. Este cea mai mare universitate din ţară și are mai mult de 40.000 de studenţi înscrişi la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, în 520 programe de studii în limba română, maghiară, germană, engleză și franceză. UBB a fost clasată între primele trei universităţi din România, din punctul de vedere al calităţii programelor sale.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close