Universitatea din București face echipă cu 7 universități de top din Europa

Opt universități de top din Europa, printre care Universitatea din București, își unesc forțele, pentru a crea o Universitate Civică Europeană.

Universitatea Civică Europeană înseamnă o rețea de universități cu 384.000 de studenți, 55.000 de profesori și alți membri ai comunității academice, 34 de premii Nobel și 171 de granturi de cercetare ERC. Consorțiul își propune ca, prin educație, cercetare și inovare, să contribuie la întărirea procesului de integrare europeană, la dezvoltarea unei cetățenii europene active și la rezolvarea problemelor societale cu care se confruntă țările de proveniență, și nu numai.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Rețeaua „Universității Civice Europene” include Universitatea Aix Marseille, Universitatea Națională și Kapodistriană din Atena, Universitatea din București, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea Autonomă din Madrid, Universitatea Sapienza din Roma, Universitatea din Stockholm și Universitatea Eberhard Karls din Tübingen. Universitatea Civică Europeană va încuraja un mediu multilingvistic și va aduce împreună vorbitori nativi de engleză, franceză, germană, greacă, italiană, română, spaniolă și suedeză.

Potrivit inițiatorilor proiectului, „va fi un spațiu al educației inovatoare și responsabile, al schimburilor culturale și al acțiunii cetățenești din Europa, de la Marea Baltică până la Marea Mediterană, și se va implica în rezolvarea problemelor actuale ale cetățenilor și instituțiilor sale”. Proiectul urmărește să promoveze valorile europene, culturile și cetățenia europeană în rândul noilor generații de studenți. Va promova cooperarea și acțiunea inovatoare și integrată, indiferent de granițe, limbi sau discipline academice, va acționa atât la nivel local, cât și global, și va aborda probleme sociale, economice sau de mediu.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close