Universitatea din Oradea: Primul laborator „Industry 4.0”, „construit” de Nidec

Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației din cadrul Universității din Oradea și Nidec au inaugurat primul laborator de convertizoare de frecvență, motoare și automatizare industrială.

Proiectul oferă noi oportunități de studiu pentru studenții de la Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, care au posibilitatea de a lucra cu echipamente utilizate în industria automatizărilor. Investițiile în laborator includ renovarea sălii în care echipamentele au fost instalate și donații de motoare, sisteme de control pentru motoare și instalații de automatizare, echipamente de care vor beneficia studenții din departamentele Ingineria Sistemelor Automate, Inginerie Electrică și Electronică.

În ultimele 12 luni, Nidec a colaborat cu Universitatea din Oradea pentru a defini activități practice ce vor fi integrate în programa studiilor universitare. „Nidec își va extinde prezența în Oradea, în următorii ani, în domenii precum R&D, proiectare și testare de produse, cât și dezvoltare de software. Colaborarea cu Universitatea reprezintă un pas important în formarea talentelor de care avem nevoie în Oradea”, declară Jeff Ford, director general Nidec Oradea.

În completarea acestui proiect, Nidec va acorda trei burse pentru studenți. Cei interesați pot aplica pentru aceste burse din 30 octombrie, pe site-ul Asociației D’Apetresi, ONG-ul prin care a fost derulat acest proiect.

DESPRE NIDEC

Nidec Corporation a fost înființată în Kyoto, Japonia, în 1973, de patru ingineri. Astăzi, operează în peste 40 de țări, prin intermediul a aproximativ 300 de companii, cu 110.000 de angajați, care produc de la motoare mici, de precizie, până la motoare mari.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close