VIDEO. Adecco: peste 200.000 de candidați vor să fie „CEO pentru o lună”

Mai mult de 200.000 de tineri, din 47 de țări, au aplicat în cadrul CEO for One Month – un număr record la nivelul programului ce permite tinerilor să lucreze alături de cei ce conduc cel mai important partener global în domeniul soluțiilor de Resurse Umane.

Rata șomajului în rândul tinerilor este dublă față de media înregistrată în majoritatea țărilor, iar lipsa competențelor necesare și deficiențele educației tradiționale sunt principalele probleme observate de potenţialii angajatori. Grupul Adecco abordează aceste provocări prin programe precum CEO for One Month și Adecco Way to Work, care au oferit pregătire profesională pentru mai mult de 20.000 de tineri, din 2015 – inclusiv peste 140 de tineri CEO pentru o lună.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Programul CEO for One Month este conceput pentru a le oferi experiența de muncă de care au nevoie în dezvoltarea unei cariere. Tinerii au oportunitatea de a se pregăti, prin activități practice, într-o companie, iar de această pregătire nu pot beneficia în școală sau universitate. În 2018, numărul de candidați este cu 72 la sută mai mare față de anul precedent. Peste 200.000 de tineri concurează pentru oportunitatea de a lucra, timp de o lună, alături de CEO-ul grupului Adecco, Alain Dehaze.

Aflat în al cincilea an, programul oferă o perspectivă unică, din interior, a modului în care este gestionată o companie cu 34.000 de angajați, prezentă în 60 de țări și teritorii și cu venituri de peste 23 de miliarde de euro. Inițial, candidații vor lucra cu managerii naționali ai grupului Adecco, în cele 47 de țări participante, timp de o lună. După evaluările locale, zece finaliști sunt selectați pentru a participa într-un Bootcamp global, un program intens de pregătire şi testare, în urma căruia va fi selectat un tânăr care va petrece o lună întreagă alături CEO-ul Global al Grupului Adecco.

Experiența nu se termină aici. Mulți finaliști continuă o carieră în grupul Adecco. CEO-ul pentru o lună de anul trecut a fost Ed Broadhead – acum șeful departamentului de Data Analytics al grupului Adecco, la sediul din Zurich. Ernesto Lamaina, ex-CEO for One Month din Italia, a devenit CEO al firmei Adia, marca digitală de recrutare la cerere a grupului Adecco. În România, în 2017, CEO pentru o lună a fost Sînziana Voicu (foto), care a candidat alături de 1.764 de tineri.

În 24 aprilie, cu ocazia Experience Work Day, The Adecco Group și toate brandurile sale au deschis uşile sucursalelor locale. Mii de tineri au fost invitaţi să petreacă o zi alături de echipele Adecco şi să participe la diferite sesiuni de consiliere și ateliere de lucru.

DESPRE ADECCO ROMÂNIA

Este cel mai mare jucător din domeniul resurselor umane, cu o cotă de piață de circa 30 la sută și cu o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro, în 2016. Gestionează peste 8.000 de persoane angajate temporar, are o bază de date cu peste 600.000 de candidați și deservește zilnic peste 600 de clienți. Echipa Adecco România numără mai mult de 250 de persoane, iar serviciile oferite au o plajă largă, de la recrutare și selecție, la outsourcing, recrutare în masă, dar și outplacement și training.

DESPRE GRUPUL ADECCO

Este principalul furnizor mondial de soluţii de forţă de muncă. Zilnic, circa 700.000 de oameni din lume beneficiază, prin Grupul Adecco, de oportunități de muncă permanente sau temporare. Peste 33.000 de angajați în 60 de țări deservesc peste 100.000 de organizații, cărora le furnizează forță de muncă, servicii de resurse umane și tehnologii de ultimă generație. Apare în topul Fortune Global 500 și este listată la SIX Swiss Exchange. Angajații săi au votat compania pe poziția a doua în clasamentul Great Place to Work – World’s Best Workplaces, ediția 2017. Grupul operează prin opt branduri principale: Adecco, Modis, Badenoch & Clark, Spring Professional, Lee Hecht Harrison, Pontoon, Adia și YOSS.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close