VIDEO. Afacerea născută la un pahar de bere

Hai să facem o bere artizanală! Adică ceva autentic românesc. Cu acest gând s-au lansat în afaceri, acum patru ani, Laurențiu Bănescu și Alexandru Geamănu, doi dintre eroii campaniei Agerpres – Tânăr de România.

Laurențiu avea 34 de ani și o experiență de peste un deceniu în corporații, iar Alexandru venea după o carieră în publicitate. Totul a pornit într-o seară, la o bere. Inițial au luat în glumă ideea, dar a doua zi au început să contureze proiectul.

Au căutat locul potrivit și au găsit o fabrică mică, în satul Măneciu-Ungureni, din Prahova, care era închisă în urma unui faliment. Au cumpărat-o și au modernizat-o. Investiția a fost de 200.000 de mii de euro. Banii au venit din economii, din împrumuturi de la prieteni, apoi de la bănci.

Deși au fost sceptici, cei doi prieteni s-au ambiționat și au ajuns să cunoască foarte bine procesul de fabricație. Pentru a le ieși produsul dorit, sunt ajutați de un specialist, Ileana Drăghici, maestru berar. Tot procesul de fabricație este natural, iar valabilitatea unei beri este de până la 60 de zile. Deși au o capacitate mică de producție, acum scot pe piață patru tipuri de bere: blondă, brună, roșie și una cu mult hamei și arome tropicale. Afacerea s-a dezvoltat repede, iar berea Zăganu a ajuns să se vândă în mai multe locuri din țară.

Profitul crește anual, iar Alexandru și Laurențiu vor să păstreze calitatea berii, pentru a da valoare brandului. Chiar dacă au avut ocazia să plece din România, cei doi spun că au o datorie morală față de țară. Prin acest business vor să lase în urma lor ceva semnificativ și autentic.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close