VIDEO. Atelierul de scrisori

O afacere de poveste. Asta au creat Cristina Dobrescu și Loredana Munteanu, eroinele unui nou episod din campania Agerpres – Tânăr de România.

Cristina și Loredana au vrut să readucă farmecul comunicării de altădată, printr-un serviciu de scris și de livrat scrisori. Ideea au pus-o în practică în 2014, într-un proiect de trei luni. Loredana avea 25 de ani și o cunoscuse de doar câteva luni pe Cristina, o tânără contabilă, care s-a oferit să o ajute în inițiativa creativă.

Pentru că proiectul a avut un impact pozitiv în întreaga țară, cele două au decis să pună bazele unei afaceri. S-au pregătit aproape opt luni, au făcut cursuri de caligrafie și au creat mai multe variante de scrisori. În afară de cea clasică, în plic, cu sigiliu, au pus scrisori în eprubetă, bec sau sticlă. Sunt convinse că produsul lor nu e doar o bucată de hârtie, ci o amintire pe termen lung.

Cristina a renunțat la cariera în audit, pentru care se pregătea. Fetele au investit inițial în jur de 1.000 de euro, au obținut profit încă din primul an, iar după trei ani au o cifră de afaceri de 20.000 de euro. La început au livrat scrisorile personal, cu bicicleta, pentru a lua la cald reacțiile destinatarilor. Treptat, la scrisori, au adăugat mici cadouri: flori, dulciuri, rame cu mesaje caligrafiate, albume foto și pandantive. Au organizat și evenimente în care au umplut de scrisori cu mesaje optimiste un metrou sau un autobuz.

Loredana și Cristina cred că într-o afacere trebuie să investești entuziasm, idei bune și timp. Ele compun textele în funcție de detaliile primite de la expeditor și, zilnic, descoperă povești noi. Tinerele au învățat că gesturile mici fac diferența, iar acum spun mult mai ușor „mulțumesc” sau „iartă-mă”.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close