VIDEO. Bărbierii – o afacere brici

O lume dedicată bărbaților. Asta a construit Marius Neagu, un tânăr de 26 de ani, eroul unui nou episod al campaniei Agerpres – Tânăr de România.

Marius a făcut din meseria de frizer un mod de viață. A început să tundă la 16 ani, iar anul trecut, după ce a acumulat destulă experiență, a pornit pe propriul drum. Nu a deschis un salon oarecare, ci un barbershop cu un concept pornit de la clasicul frizeriilor de altădată. Bărbații nu vin aici doar ca să se tundă, ci și pentru a socializa.

Pentru a-și deschide afacerea, Marius a strâns o sumă de bani, însă nu suficientă. A batut la ușa băncilor și a obținut un împrumut de 16.500 de lei. A închiriat un spațiu în centrul Capitalei, unde a și dormit o perioadă, pentru fi mai eficient și pentru a putea munci de dimineața până seara. Precum odinioară, lucrează cu briciul și a creat propria apă de colonie, pe care o folosește doar în barbershop-ul său. Pentru a da un aer clasic salonului, a cumpărat două scaune de frizerie din 1945, pe care le-a găsit la un bătrân frizer din Cluj-Napoca. Investiția finală a fost de aproximativ 25.000 de euro, dar Marius și-a recuperat banii într-un an, iar acum are opt angajați. Cheia reușitei, spune el, este să nu țintești câștigul, ci să te concentrezi pe ceea ce-ți place și știi să faci mai bine.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close