VIDEO. Facebook își transformă sediul într-un sat, cu locuințe și magazine

Gigantul tech, care s-a mutat într-un sediu de 430.000 de metri pătrați în Menlo Park, California, acum doi ani, va construi Willow Campus, „un sat cu folosință mixtă”, pentru angajați și locuitorii din zonă.

Willow Campus va oferi 1,75 milioane de metri pătrați de spații de birouri, iar o parte ar putea fi închiriate spre alte companii. Noul campus este gândit să se adauge spațiului de birouri existent, nu să-l înlocuiască. Campusul va include un magazin alimentar, o farmacie și 1.500 de locuințe, dintre care 15 la sută vor fi vândute sub prețul pieței.

Facebook a transformat deja spațiul de birouri și a adăugat între clădiri alei ce dau campusului alura unui oraș. Compania a cumpărat mai multe terenuri învecinate și a construit o extensie proiectată de arhitectul Frank Gehry, în al cărui portofoliu apare Muzeul Guggenheim din Bilbao, Spania.

Willow Campus va găzdui și 125.000 de metri pătrați de spații de retail. Multe dintre facilități vor fi deschise publicului. Construcția întregului proiect se va desfășua în două etape, iar prima dintre ele va fi finalizată până în 2021.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close