VIDEO. NativeBox: O afacere gustoasă și sănătoasă

„Știu cum e ca ziua să devină prea aglomerată și să nu fie timp pentru prânz sau pentru o gustare în tihnă. Am trecut prin asta. Alegeam patiserie, ceva luat la repezeală de la automat. Credeam că sunt sănătos, dar m-am trezit într-o zi obligat să iau 24 de pastile pe zi, să scap de o boală de colon”.

Așa sună povestea lui Tudor Iacob, fondatorul NativeBox, compania care își propune să ajute oamenii să-și păstreze obiceiurile sănătoase. Tudor este eroul unui nou episod al campaniei Agerpres – Tânăr de România. Originar din Piatra Neamț, el a lucrat, în „tinerețe”, ca barman și promoter. După ce s-a mutat în București, ca să studieze marketing, s-a angajat la o companie din domeniu. Vestea că suferă de o boală de colon l-a convins să schimbe multe în viața sa. Printre altele, să găsească soluții mai sănătoase pentru gustările din timpul zilei.

În paralel cu serviciul, a făcut un an de cercetare, pentru a crea o afacere cu mixuri de fructe, nuci și semințe, comercializate online. Primele rețete le-a creat singur, iar apoi s-a consultat și cu nutriționiști, care i-au sugerat cele mai potrivite combinații. S-a înscris într-un incubator de afaceri, iar timp de un an a învățat toate etapele dezvoltării unui business. Așa a obținut și primii bani, 6.000 de euro, la care s-au adăugat 4.000 de euro, din economiile lui. Și-a dat demisia de la compania la care lucra, iar suma investită a recuperat-o în zece luni. Acum obține lunar în jur de 2.500 de euro.

Tudor lucrează cu încă doi colaboratori și are livrări în toată țara, iar clienții cei mai importanți sunt corporatiștii. Tânărul de 27 de ani își propune ca mixurile gustoase să ajungă în marile lanțuri de magazine și speră să livreze pachețelele sănătoase și în străinătate.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close