VIDEO. O afacere la patru ace

„Îmi doresc foarte mult să fiu pe propriile picioare, să-mi fac propriile legi și reguli”. Acesta a fost visul Mădălinei Spîrleanu – eroina unui nou episod al campaniei Agerpres / Tânăr de România -, pe care a reușit să și-l împlinească.

Pe când era încă studentă, Mădălina Spîrleanu a început să-și dezvolte o afacere cu papioane. Venise din Drăgășani, județul Vâlcea, să studieze în București managementul afacerilor. În cămin a început să creeze accesorii lucrate manual, iar la sugestia unui coleg, s-a apucat de papioane. Inițial a cusut de mână, până când mama ei a învățat-o să lucreze la mașina de cusut. Pasiunea o are și de la bunicul ei, care a fost croitor în armată. Deși în copilărie nu știa că se va îndrepta spre acest domeniu, ideea de afacere o încânta de mică.

Afacerea cu papioane a început fără o investiție, ci cu niște materiale moștenite. În paralel cu facultatea, Mădălina s-a angajat la o firmă de consultanță financiară. Din salarii și-a plătit cursurile de design și participările la târguri, care au ajutat-o să-și crească afacerea. În momentul în care a realizat că era mult prea ocupată, a renunțat la job pentru a se dedica business-ului.

Nu a regretat, pentru că acum, la 28 de ani, a ajuns la o cifră de afaceri de 30.000 de euro. Când privește în urmă, nu-și aduce aminte să fi simțit vreodată frică. Mădălina caută mereu noi provocări, își aduce materiale din toate călătoriile pe care le face și încearcă să-și surprindă clienții, care își doresc de multe ori creații atipice. Nu s-a oprit doar la papioane. Creează accesorii complemetare, batiste, butoni, bretele și accesorii pentru rever.

Mădălina spune că este „amuzant” să fii antreprenor în România, pentru că fiecare zi este altfel, dar mereu găsești puterea să mergi mai departe.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close