VIDEO. Preotul transformat în instructor de fitness și pompier, ca să ajute oamenii

O faptă bună este cea mai bună rugăciune. Cu această credință își începe ziua Cătălin Calaver, un tânăr de 36 de ani, care, în locul preoției, a ales să devină pompier și antrenor de fitness.

Eroul unui nou episod al campaniei Agerpres – Tânăr de România, Cătălin s-a născut în localitatea prahoveană Băicoi și a avut mereu dorința de a-și ajuta aproapele. La 14 ani, a plecat la Târgoviște, a făcut seminarul, apoi facultatea de Teologie și masterul. Nu a devenit preot, pentru că nu a simțit că o poate face ca o misiune.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Convins că nu își găsise încă menirea, a încercat meseria de dascăl. A predat religia în școli, dar fiindcă este o fire activă, nu s-a regăsit nici la catedră. A decis să facă o schimbare radicală, iar în urmă cu zece ani a devenit pompier. Spune că dacă prin teologie ar fi devenit doctor de suflete, acum este salvator de vieți omenești. Cătălin povestește că de multe ori intervențiile sunt foarte periculoase. Totuși, chiar dacă este conștient că-și riscă viața, pune pe primul loc siguranța celorlalți.

Misiunea lui Cătălin nu se încheie însă odată cu intervențiile. După program, își face o altă datorie: ca antrenor de fitness, își ajută clienții să adopte un stil de viață sănătos. Mărturisește că de mic i-a plăcut sportul, dar abia la 18 ani a început să-l practice constant, pentru că pe atunci era foarte slab. Ulterior a urmat cursurile unei școli de instructori de fitness, apoi s-a specializat și în nutriție. Acum, în zilele libere, este antrenor la o sală din Ploiești. A ajutat unii clienți să slăbească spectaculos și recunoaște că nu este ușor, dar reușește să-i motiveze și să le schimbe stilul de viață. Se împrietenește cu ei și le explică lucruri despre alimentație și sport.

Povestea lui Cătălin a apărut ca exemplu într-o renumită revistă dedicată celor care duc o viață bazată pe mișcare și alimentație sănătoasă. Pentru el, fiecare zi se încheie cu bucuria de a fi făcut un bine. Fie că a îmbrăcat uniforma de pompier, fie echipamentul de fitness. Tânărul crede că, dacă tu nu ești un exemplu, nu-i poți cere celui de lângă tine să facă ceva ce tu nu faci.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close