VIDEO. Printoteca: Un business bun de print

Un design bun merită un print bun. De la acest concept și-au început afacerea Răzvan și Sabina Iordache, eroii unui nou episod al campaniei Agerpres – Tânăr de România.

El are 32 de ani și a lucrat mult timp în corporații, dar de fiecare dată, după o perioadă, ajungea la saturație. Ea are 29 de ani și mărturisește că a muncit încă din adolescență. A fost promoter, distribuitor de fluturași și a lucrat în publicitate.

Amândoi au experimentat ideea de antreprenor înainte de a-și deschide afacerea cu printuri pe textile. Sabina a avut un butic de creație, alături de câțiva colegi de facultate, iar Răzvan – un magazin de biciclete. După ce s-au cunoscut și au devenit parteneri de viață, au decis să meargă împreună și în afaceri. Își doreau să imprime ilustrații pe haine, schițaseră proiectul, dar aveau nevoie și de bani. Întâmplător, au găsit un proiect european cu fonduri nerambursabile. Într-o singură noapte au scris proiectul, pentru a-l depune la timp, și au obținut 25.000 de euro. După aproape doi ani, au ajuns la o cifră de afaceri de 120.000 de euro.

Cu ajutorul celor doi tineri, designerii imprimă chiar și un singur tricou, fără a fi nevoiți să aibă stocuri. Răzvan și Sabina nu s-au axat doar pe haine, ci și pe stickere, postere și canvasuri. Fac totul și cu ajutorul celor cinci angajați pe care-i au. Au devenit și mai cunoscuți după ce au început să meargă la evenimente cu o dubă din care printează pe loc tricouri.

În cei aproape doi ani de când au pornit business-ul, cei doi au devenit și părinți, iar băiețelul îi însoțește în multe deplasări. Deși afacerea le ocupă mare parte din timp, Răzvan și Sabina nu își mai concep viața fără businessul pe care l-au crescut împreună.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close