VIDEO. Tânăra de nota 10, care se împarte între halatul de medic și ia populară

„În profesia de medic, găsesc adevăratul sens al existenței umane”, spune Ina Ioana Todoran, o fostă elevă de 10 la Bacalaureat.

La 24 de ani, Ina – eroina unui noi episod din campania Agerpres / Tânăr de România – se împarte între două lumi: medicina și muzica. Este bursieră la facultate, cântă mzică populară în toată țara și crede că doar prin perseverență poți reuși în viață.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Născută la Crăciunelu de Jos, în județul Alba, Ina Ioana Todoran a absolvit Colegiul Național „Inochentie Micu Klein”, din Blaj, profilul matematică-informatică, intensiv engleză. La examenul de bacalaureat, a fost singura elevă din județul Alba, care a obținut media generală 10, în 2012.

Ina a studiat și la Școala de Arte din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia. După terminarea liceului, s-a înscris la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, dar a dorit să urmeze în paralel și cariera muzicală. A moștenit talentul artistic din familie – bunicul său cântând la vioară, iar bunica fiind membră a corului bisericii. Cariera sa artistică s-a aflat, încă de la început, sub semnul succesului, iar mărturie stau premiile obținute la concursurile de folclor. Cel mai important este trofeul festivalului „Mamaia folclorică”, cucerit în adolescență.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close