VIDEO. Valoria: Final de an cu ajustări de creștere pentru companiile din România

Conform studiului „Evoluția afacerilor în 2017”, lansat azi de Valoria, în a doua jumătate a anului companiile au operat ajustări semnificative la valorile previzionate anterior pentru cifra de afaceri, profitul, numărul de angajați, nivelul salariilor și al investițiilor din acest an.

Procentul companiilor care se așteaptă la scăderea profitului este acum de 20 la sută, față de numai șase la sută la începutul anului, iar al celor care spun că nu fac investiții în 2017 este de 26 la sută, în a doua jumătate a anului, față de zece la sută în semestrul anterior.

Evoluția afacerilor în 2017 este o cercetare privind mediul de afaceri din România. Adresăm managerilor întrebările cele mai importante, care își găsesc răspuns, până la urmă, în contul de profit și pierdere sau în fluxul de numerar al companiei. Această analiză arată cum a evoluat sentimentul de business la nivelul companiilor din România, în a doua jumătate a anului 2017. Din păcate, datele comparative indică o alterare a sentimentului de business. Apetitul pentru investiții este cel care s-a erodat cel mai mult, ceea ce indică un instinct de conservare activat deja de evoluțiile fiscale și legislative din ultimele luni”, spune Constantin Măgdălina, Expert Tendințe și Tehnologii Emergente, co-autor al cercetării.

Previziuni privind evoluția cifrei de afaceri

Față de prima jumătate a anului 2017, perspectiva de creștere a companiilor rămâne și mai conservatoare. În ultimele șase luni, vedem o ușoară creștere procentuală a companiilor care se așteaptă la cifre de afaceri negative în acest an, de la 13 la 17 la sută. Pe palierele de creștere a cifrei de afaceri, ajustările negative sunt de 1-4 puncte procentuale, compensate cu un plus de opt procente pe intervalul 5-10 la sută.

În construcții și imobiliare, numărul companiilor care prevăd o creștere a cifrei de afaceri, în 2017, este de 65 la sută, în a doua jumătate a anului, față de 83 la sută în anul anterior. În cazul companiilor de IT, numai 65 la sută preconizează creșteri acum, față de 89 la sută la începutul anului, iar în cazul firmelor de servicii profesionale, procentul scade tot la 65 la sută, față de 94 la sută anterior.

Previziuni privind evoluția profitului

Previziunile privind evoluția profitului, în a doua parte a anului, sunt mai pesimiste. Deși 31 la sută dintre companii (față de 32 la sută anterior) se așteaptă ca profitul lor să crească cu 1-5 la sută, 19 la sută se așteaptă ca profitul companiei să fie mai mare cu 5-10 la sută și zece la sută previzionează să obțină creșteri de la 20 la peste 30 la sută. Cea mai mare scădere o vedem pe palierul 10-20 la sută, unde procentul scade de la 21 la 12 la sută. De asemenea, în septembrie 2017, 28 la sută dintre companii (față de 12 la sută anterior) au așteptări negative în legătură cu profitul pe care îl vor avea în 2017.

La nivel de industrii, 20 la sută dintre firmele de IT preconizează o creștere a profitului de 10-20 la sută, în timp ce 40 la sută dintre firmele de producție industrială se așteaptă la un profit în creștere cu 1-5 la sută, la fel ca 50 la sută din turism, 64 la sută din transporturi și 83 la sută dintre companiile de utilități și energie.

Previziuni privind evoluția investițiilor

Conform rezultatelor cercetării, 26 la sută dintre companii (față de zece la sută, în prima parte a anului) spun că nu vor face investiții în 2017. Mai mult, companiile care vor să crească investițiile scad de la 79 la sută, în martie, la 68 la sută, în septembrie 2017. Observăm și că pe acest palier pozitiv, doar 15 la sută dintre firme vor să își crească investițiile cu 10-30 la sută, față de 36 la sută anterior. Cele mai multe firme din telecomunicații (50 la sută), contrucții și imobiliare (38 la sută) și din servicii profesionale (25 la sută) spun că nu fac investiții în acest an.

Previziuni privind evoluția numărului de angajați

Companiile care nu se așteaptă la nici o creștere a numărului de angajați, în 2017, cresc ca procent de la 17 la sută, în martie, la 24 la sută, în septembrie 2017. În același timp, 28 la sută dintre companii, față de 39 la sută anterior, se așteaptă ca personalul lor să crească cu 1-5 la sută în acest an. Doar 15 la sută dintre companii (față de 24 la sută, în martie 2017) se așteaptă ca numărul de angajați să crească cu 5-10 la sută.

Dintre toate cele 12 industrii analizate comparativ, numai în telecomunicații și servicii profesionale sunt cele mai multe companii (50, respectiv 31 la sută) care spun că mențin și în 2017 același număr de angajați ca în 2016.

Previziuni privind evoluția nivelului salariilor

Dacă la începutul anului 93 la sută dintre companii previzionau creșteri salariale, numai șase luni mai târziu, procentul lor scade la 84 la sută. Cele nouă puncte procentuale din diferență se transferă la companiile care spun că nu vor crește nivelul salariilor în 2017. O altă ajustare importantă este la companiile care se așteptau ca salariile să crească între 5-10 la sută. Procentul lor scade la 31 la sută, în septembrie, de la 41 la sută, în martie 2017. De asemenea, companiile care previzionau salarii în creștere cu 10-20 la sută scad cu cinci puncte procentuale în aceste șase luni.

Industriile în care cele mai multe companii spun că vor crește salariile cu 10-20 la sută, în acest an, sunt: industria farmaceutică și de sănătate (38 la sută), construcții și imobiliare (35 la sută), cercetare și dezvoltare (33 la sută) și agricultură (30 la sută).

Top 5 provocări și oportunități

Cele mai importante provocări pentru companii, în a doua jumătate a anului 2017, sunt instabilitatea politică și legislativă (54 la sută, față de 28 la sută în prima parte a anului), starea generală a economiei (49 la sută față de 41 la sută), problemele cu forța de muncă (35 față de 17 la sută), creșterea accentuată a nivelului salariilor (27 față de 13 la sută) și reducerea nivelului investițiilor interne (21 față de 23 la sută). Practic, tot tabloul se rearanjează.

Cele mai importante oportunități pentru companii, în a doua jumătate a anului, sunt creșterea consumului (la 65 la sută, față de 19 la sută în prima parte a anului), exportul și deschiderea altor piețe (59 față de 33 la sută), digitalizarea și oportunitățile din online  (42 față de 37 la sută), parteneriatele create cu alte companii (31 față de 27 la sută) și accesarea fondurilor europene (30 față de 17 la sută).

„Această analiză este consecința nevoii de a înțelege mediul economic din România. Ea consemnează opinia companiilor respondente referitoare la evoluția cifrei de afaceri, profitului, investițiilor, numărului de angajați, salariilor. La începutul anului 2017, răspunsurile companiilor indicau un optimism rezervat. Chiar dacă realitățile fiecărei industrii sunt specifice, în analiza comparativă prezentată în ediția de toamnă a studiului Valoria se vede o ajustare negativă importantă a acestor indicatori, operată de companii într-un an ce a pus mare presiune pe mediul de business din România. Vom vedea cum vor fi reflectate aceste tendințe anul viitor, cu ocazia următorului blitz survey din martie 2018”, spune Elena Badea, Managing Partner Valoria.

DESPRE STUDIU

Studiul Valoria privind percepţia managerilor asupra evoluției mediului de afaceri românesc în a doua jumătate a anului 2017 are la bază un chestionar ce analizează percepţiile a 308 executivi de top, provenind din companii cu activitate în diverse industrii. Chestionarul a fost aplicat între 28 august și 29 septembrie. Cinci la sută dintre respondenți provin din companii cu cifra de afaceri mai mare de 50 de milioane euro, 18 la sută din companii cu cifră de afaceri între 10-50 milioane euro, 42 la sută cu cifra de afaceri între 1-10 milioane euro și 35 la sută sub un milion de euro cifră de afaceri. 52 la sută dintre respondenți au funcția de CEO/Președinte/Director General. Studiul a fost realizat cu sprijinul echipei Doingbusiness.ro.

DESPRE VALORIA BUSINESS SOLUTIONS

Este o companie de consultanță, training și coaching. Misiunea noastră este aceea de a transforma în valoare potențialul echipelor și organizațiilor. Competența, încrederea, inovația și pasiunea sunt valorile pe care le susținem prin tot ceea ce facem. Credem în oameni și în aspirația lor de împlinire personală și profesională, și în dorința lor de a-și accelera potențialul”, spune Elena Badea, Managing Partner.

 

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close