Viena: Studenții de la UniBuc, pe podium la cel mai prestigios concurs de drept privat din lume

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat locul 3 pe echipe (din 362 de echipe participante) la concursul Willem Vis, ediția a 25-a, care s-a desfășurat la Viena, între 24 și 29 martie.

Willem Vis, cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume, adună anual peste 400 de universități, cu o bună reputație la nivel mondial, într-o competiție de procese simulate în domeniul arbitrajului comercial internațional. Willem Vis presupune două competiții distincte. Cele de anul acesta s-au desfășurat la Hong Kong și Viena.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Cei zece studenți reprezentanți ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București, care au participat la ambele competiții, sunt Maria Alexandra Avram, Alin-Ionuț Badea, Răzvan-Nicolae Banța, Daniela Bejinariu, Alexandru Buligai-Vrânceanu, Teodora Alexandra Gogu, Andrei Gabriel Greceanu, Ana-Maria Karina Negrea, Daria-Ana Pătrășcoiu și Bogdan Popescu.

La competiția de la Viena, la faza orală, etapă în care participanții pledează în cadrul unui proces simulat, studenții UniBuc au obținut și premii: Maria Alexandra Avram (anul III) și Andrei Gabriel Greceanu (anul III) au obținut locul 3 la categoria „Eric Bergsten”, cea mai importantă categorie din concurs. La faza scrisă, echipa a obținut o mențiune (locul 4), pentru cel mai bun memoriu al reclamantului.

La competiția de la Viena, faza orală, au intrat în competiție echipe de la universități prestigioase, precum School of Law Christ University, Bangalore (India), Georgia State University (SUA), University of Düsseldorf (Germania), Deakin University și Australian Catholic University (Australia), Freie Universität Berlin (Germania), Queen Mary University (Marea Britanie), University of the State of Rio de Janeiro (Brazilia) și National Research University Higher School of Economics Moscow (Rusia).

La Hong Kong, Facultatea de Drept a Universității din București a fost reprezentată de Răzvan-Nicolae Banța (anul III), Alexandru Buligai-Vrânceanu (anul III), Teodora Alexandra Gogu (anul III), Ana-Maria Karina Negrea (anul III) și Daria-Ana Pătrășcoiu (anul III). Ei au obținut o mențiune la categoria „Eric Bergsten” (cea mai bună echipă la faza orală) pe echipe (din 128 de echipe participante) și s-au calificat în rundele eliminatorii la faza orală a competiției.

Echipa este pregătită de av. dr. Raluca Papadima, cadru didactic asociat la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes. Echipa se bucură de sprijin și din partea unor practicieni, printre care David Oprea, partener în cadrul societății de avocatură Markó & Udrea, Mihaela Gherghe, avocat la Rizoiu & Poenaru, Ștefan Dinu, avocat la Clifford Chance, Cristina Badea, avocat la Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, și Cătălina Bîzîc, fost participant în echipa Facultății de Drept.

Participarea echipei la concurs este susținută de Universitatea din București și de instituții și societăți de avocatură, printre care BIAC – Curtea de Arbitraj Internațional București, Clifford Chance, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen,  PeliFilip, Bohâlțeanu și Asociații, Markó & Udrea, Rizoiu & Poenaru, TAMC (Doru Trăilă, Adriana Almășan, Alexandru Moise, Eugen Chivu), Tănăsescu & Gavrilă și Ţuca Zbârcea & Asociaţii, precum și de persoane fizice.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close