Vin vietnamezii: memorandum pentru „importul” de muncitori din Asia, semnat de guvernele din România și Vietnam

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, a semnat, astăzi, un Memorandum de colaborare în domeniile muncii și protecției sociale, cu Dao Ngoc Dung, ministrul Muncii, Invalizilor și Afacerilor Sociale din Republica Socialistă Vietnam.

Înțelegerea de colaborare dintre cele două state a fost parafată în condițiile în care România traversează o criză acută a forței de muncă, iar Republica Vietnam are o populație de 94 de milioane de locuitori, dintre care circa 60 de milioane sunt persoane apte de muncă. „Vă garantez că drepturile lucrătorilor extra-comunitari, printre care se numără, evident, și cetățenii vietnamezi, au fost, sunt și vor fi respectate în România în aceleași condiții în care sunt și cele ale angajaților români. Legislația românească nu face discriminare între angajați, lucrătorii vietnamezi au aceleași drepturi ca și cei români în țara noastră”, i-a transmis ministrul Marius Budăi omologului său vietnamez.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit ministrului vietnam, pe teritoriul României lucrează, în prezent, aproximativ 3.000 de cetățeni vietnamezi, care se declară mulțumiți atât de condițiile de muncă, cât și de salariile primite. Ei lucrează în România în construcții, industrie, agricultură și turism. Mediul de afaceri din România reclamă un deficit de un milion de angajați pe piața forței de muncă.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close