Vitas IFN a premiat, cu 25.000 de lei, ideea de afaceri a unei sibience

Anul acesta, premiul concursului „Declaraţia de Independenţă”, în valoare de 25.000 de lei, a fost câștigat de Mona Turcitu, din Sibiu.

Cu ajutorul premiului de la Vitas IFN, Mona Turcitu a deschis în Sibiu un club after-school cu predare în sistem Montessori, intensiv în limba engleză. În faza finală a concursului de planuri de afaceri s-au calificat patru proiecte din domenii diferite: atelier de detailing auto, agenție de marketing online, producție de lavandă și club after-school cu predare în sistem Montessori.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Proiectul Monei Turcitu a fost desemnat câștigător în iulie, iar clubul a fost deschis oficial în 10 septembrie. „În acest an, am avut participanți cu idei de afaceri promițătoare, astfel că misiunea de a alege proiectul câștigător nu a fost deloc ușoară. Am ales proiectul Monei atât pentru faptul că rezonează cu valorile în care noi credem, dar și pentru că favorizează dezvoltarea creativității și a spiritului de inițiativă atât de necesare antreprenoriatului de mâine”, declară Cristian Jurma, director general Vitas IFN.

Mona Turcitu a studiat filozofia Montessori în Anglia și a urmat cursul de educator Montessori grupa 0-7 ani, livrat de Montessori Centre International din Londra, varianta contemporană a acestei filozofii. Fetița ei a învățat limba engleză prin metoda Montessori și a ajuns destul de repede la un nivel fluent de conversație. „Pui pasiune în educația copiilor, îi respecți, îi iubești, îi tratezi ca pe Omul de mâine, iar apoi, când le dai drumul în societate, știi că acești adulți, care ți-au fost ție copii, au un bagaj sănătos de cunoștințe pe termen lung. Începi <de mic>, la propriu, dar lași o urmă mare în viitor, ai un impact pe termen lung”, spune Mona Turcitu, Magic Education Montessori.

Proiectul „Declaraţia de Independenţă”, lansat de Vitas IFN în 2015, vine în sprijinul micilor antreprenori care au o idee, un plan de afaceri fezabil și realist, însă sursele de finanțare nu le sunt la îndemână. Vitas IFN este o instituţie nebancară de microfinanţare, activă pe piaţa din centrul şi vestul României de 22 de ani. Din 1996, a susţinut creșterea și dezvoltarea a peste 7.000 de mici întreprinderi, cărora le-a acordat peste 20.000 de împrumuturi, și a devenit unul dintre pionierii creditării bazate pe analiza fluxului de numerar și a capacității reale de plată.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close