Vrei să îți schimbi job-ul? Învață să te „vinzi”!

Caut loc de muncă, vreau să îmi schimb job-ul… și acest lucru mă stresează! Sună familiar, nu? Este o realitate, o parte a celor care sunt în căutarea unui loc de muncă simt această „sarcină” ca pe o povară grea, o presiune negativă și, oarecum, este normal să fie așa. Însă, așa cum se întâmplă de obicei, perspectiva cu care privim lucrurile poate face diferența.


Aneta Sălăjan

Senior HR Professional

Atunci când ești în căutarea unui loc de muncă, atitudinea cu care pornim la drum contează enorm. Entuziasmul, încrederea în forțele proprii, dar mai ales disponibilitatea de a învăța și aplica lucruri noi ne poate ușura povara. În acest fel, putem transforma căutarea unui loc de muncă într-o experiență reușită și, mai ales, într-o experiență nouă de învățare!

Din acest considerent, vă propun să abordăm căutarea unui loc de muncă dintr-o perspectivă diferită. Și în alte articole, „What to remember when you resign” („Ce să reții atunci când îți dai demisia”), mi-a plăcut să pun accentul pe partea plină a paharului.

Iată ce beneficii personale îți poate aduce căutarea unui loc de muncă, beneficii pe care nu întotdeauna le conștientizăm:

  • În timpul căutării unui loc de muncă, putem învăța sau ne putem îmbunătăți modul în care ne prezentăm și ne promovăm pe noi înșine. Puțină promovare personală nu strică, mai ales pentru profesioniștii care au acumulat ani de experiență și care au dovada unor realizări profesionale, de care bineînțeles că sunt mândri.
  • Am auzit multe persoane spunând: „Dar mie nu îmi place să mă laud…”. Atunci când ești în căutarea unui loc de muncă, poți învăța că a vorbi despre abilitățile tale nu este neapărat o laudă… nu este o laudă gratuită, în nici un caz. Faptul că știi să îți prezinți într-o formă cât mai completă competențele și să vorbești despre realizările tale îți poate aduce foarte multe beneficii și chiar locul de muncă pe care îl dorești.
  • Dacă ai avea o afacere și ai fi singurul angajat, cine ți-ar vinde/prezenta serviciile mai bine decât tine? Exact…nimeni nu are cum să te prezinte pe tine mai bine, mai clar și mai complet decât o poți face tu.

Continuarea pe LinkedIn.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close