Wipro deschide un Centru de Excelență în Automotive, în România

Una dintre companiile de top la nivel global, în domeniul tehnologiei informației, consultanței și serviciilor de outsourcing, inaugurează un Centru de Excelență în Automotive, în București și Timișoara.

Centrul de Excelență în Automotive va ajuta Wipro să ofere soluții inovatoare de embedded software pentru clienții de la nivel global și european. Centrul de inginerie din România face parte din rețeaua Wipro, care oferă servicii în inginerie și IT. Compania plănuiește să recruteze profesioniști cu experiență în domeniul tehnologiei și absolvenți de inginerie ai universităților de top din România, care vor lucra în domenii precum sisteme de infotainment în interiorul automobilului, indicatoare cu afișare digitală, telematică, mașini interconectate și sisteme avansate de asistență a șoferilor (ADAS).

În prezent, Wipro are centre de dezvoltare în București și Timișoara. Având în vedere planurile de creștere pentru noii angajați, Wipro a extins spațiul de birouri la peste 12.000 de metri pătrați, în București, și peste 3.000 de metri pătrați, în Timișoara. „Centrul de Excelență în Automotive este localizat strategic, în proximitatea unei părți dintre clienții noștri de top din Europa, și ne așteptăm să vedem o creștere semnificativă din partea acestora, în domeniul embedded software, și interes pentru tehnologiile de ultimă oră. România oferă o capacitate extinsă de talente în inginerie și un suport de infrastructură excelent. O prezență mai puternică din punct de vedere al expertizei în inginerie ne va ajuta să le oferim clienților noștri europeni suport în dezvoltarea rapidă a business-ului”, declară Anita Ganti, Senior Vice President and Global Head, Product Engineering Services, Wipro Limited.

Wipro are peste 20 de ani de experiență în oferirea de soluții diferențiate pentru lideri mondiali Tier-1, furnizori de electronice auto și producători de echipamente originale (OEMs), pentru care este partener în tranziția spre tranformarea digitală. Cu designul produselor auto și cu expertiză în electronică, software, servicii de design în inginerie, sisteme de fabricație, managementul ciclului de viață al produsului, soluții cloud, aplicații de management IT, dedicate corporațiilor, și servicii de infrastructură la distanță, Wipro furnizează soluții prin care oferă utilizatorilor o experiență unică. „Sunt convins că, punând împreună relaţiile excelente și de lungă durată ale Wipro cu cei mai importanţi producători de maşini şi Tier-1 din industria automotive, alături de expertiza în inginerie și IT din Romania, vom construi una dintre cele mai bune și dinamice echipe pentru a oferi clienților servicii la standarde de top”, spune Cătălin Stratulat, Delivery Head Romania, Product Engineering Services, Wipro Limited.

Compania Wipro este prezentă în România de mai bine de zece ani și are peste 1.200 de angajați, care deservesc  peste 30 de clienți din Europa, din industrii diverse, precum retail și bunuri de consum, industria medicală, producție și telecom.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close