Wirquin construiește cea mai modernă fabrică de instalații sanitare, la București, și își dublează numărul de angajați

Prezentă pe piața națională din 1999, compania Wirquin România continuă seria investițiilor importante, în ceea ce privește producerea echipamentelor sanitare inovatoare.

Compania are în plan, în 2018, să construiască cea mai modernă fabrică de instalații sanitare din țară. Proiectul va prinde contur în București, pe o suprafață de minimum 10.000 de metri pătrați. „Investiția este motivată de necesitatea creșterii producției, în condițiile în care produsele fabricate în România, în unitatea actuală, sunt exportate și în Bulgaria, Grecia, Croația, Ungaria, Georgia, Iugoslavia sau Republica Moldova. Ne dorim ca noua fabrică să fie dotată cu echipamente ultramoderne, la standarde europene. Finalizarea noii fabrici va duce și la crearea de noi locuri de muncă, un lucru important, în condițiile în care rata șomajului încă oscilează în jurul valorii de cinci procente. Noi prevedem, pe termen lung, dublarea numărului de angajați. Există o variantă optimistă, potrivit căreia noua construcție va fi gata până la sfârșitul anului viitor”, declară Mihai Popovici, director Dezvoltare Wirquin România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Anul 2017 se dovedește a fi unul de succes pentru Wirquin România. Compania a înregistrat o creștere cu 18 la sută a cifrei de afaceri, față de anul precedent. Principalele investiții au vizat realizarea ramelor încastrate şi modernizarea liniei de injecţie mase plastice. „Comparativ cu subsidiarele Wirquin din alte țări, compania din România a cunoscut cea mai mare dezvoltare. Aici a fost concentrată cea mai mare parte a investițiilor și tot aici a fost pus pe picioare primul centru de excelență al grupului, ce vizează zona producției ramelor încastrate. Suntem compania cu cea mai mare creștere în cadrul gupului și care se poate mândri cu cele mai spectaculoase rezultate, în ultimii ani. Concret, cifra de afaceri a crescut de la 700.000 de euro, cât era în urmă cu cinci ani, până la circa patru milioane de euro, valoare pe care o înregistrăm în 2017”, afirmă Mihai Popovici. Unul dintre obiectivele companiei vizează dublarea cifrei de afaceri în următorii cinci ani.

Pentru 2018, Wirquin își propune să rămână un jucător de bază pe piața locală a producătorilor de echipamente sanitare, dar și în CEE (Europa Centrală și de Est), prin fabricarea de echipamente sanitare la prețuri accesibile și de mecanisme inovatoare, cu un design atractiv. Pe termen mediu și scurt, compania vizează să devină una dintre cele mai mari fabrici ale grupului și să-și dubleze cifra de afaceri, în următorii cinci ani.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close