XAPT Solutions crește numărul angajaţilor cu o treime

Compania XAPT Solutions şi-a planificat pentru acest an să continue trendul ascendent al angajărilor și să atingă un plus de 35 la sută, la finele anului 2016, ceea ce ar însemna trecerea pragului de 50 de salariați.

De la începutul acestui an, politica de recrutare s-a concentrat atât pe atragerea de juniori, studenţi aflaţi la ciclul de Master ai Facultăţilor de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică şi cea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, cât şi pe seniori, specialişti în soluţiile Microsoft Dynamics. „Timpul de recrutare diferă în funcţie de tipul postului pe care îl avem disponibil. În mod cert, găsirea unui senior durează mai mult, mai ales în condiţiile unei pieţe în care oamenii reprezintă un element diferenţiator faţă de concurenţă. Încă de la începutul anului 2015, când am început trendul ascendent al cifrei de afaceri, s-a schimbat şi structura angajaţilor. Deşi întotdeauna femeile au reprezentat un rol foarte important pentru compania XAPT – ele s-au aflat fie în poziţii cheie de conducere, fie implicate direct în procesele de implementare a soluţiilor din suita Microsoft Dynamics -, am ajuns ca anul acesta ponderea sexului feminin în total angajaţi să fie de 70 la sută”, declară Anca Lăzărescu, Sales Director.

În România anului 2016, studiile arată că proporția femeilor angajate în industria IT se situează între 15 și 20 la sută. Această pondere urmează trend-ul conturat la nivel internațional. „Deși poate părea o condiție la angajare, întotdeauna criteriile au ținut de competențele persoanei care dorește să se alăture echipei noastre și nu de sexul persoanei în cauză. Este o situație la acest moment dat, nu cred că este o tendință. Deși, având în vedere structura populației, care este predominant feminină, poate aceste cifre vor crește, în perioada următoare. Ceea ce pot spune, însă, este că pentru noi este o situație inedită, la care a trebuit să ne adaptăm și pe care vrem să o valorificăm, în același timp. Sunt multe considerente de care trebuie să ținem cont, motivațional vorbind avem altă adresabilitate și asta implică schimbări. Ne-am propus să și <exploatăm> această situație în favoarea clienților noștri. Întotdeauna calități precum conștiinciozitatea, creativitatea, intuitivitatea și răbdarea pot face diferența în interacțiunile din piață”, spune Anca Lăzărescu.

Proiectele care se anunţă a fi încheiate în perioada următoare necesită un angajament şi mai mare din partea companiei. Din acest motiv, cifrele privind planurile de recrutare ar putea fi chiar depăşite. În opinia managementului XAPT, atragerea şi formarea unei echipe de juniori este o investiţie de durată, dar este pariul pe care XAPT Solutions a ales să-l joace pentru a demonstra că generaţia nouă de absolvenţi poate aduce valoare, alături de o echipă de seniori cu experienţă. „XAPT Solutions crede în potenţialul noii generaţii de absolvenţi, în dinamismul şi energia lor pentru a schimba lucrurile, în apetitul lor pentru inovaţie. Sunt lucruri pe care în organizaţia noastră le cultivăm şi le promovăm prin proiecte şi programe de learning & development, prin programe de rewards & recognition, concursuri de inovaţie etc., toate parte integrantă din strategia de creştere a companiei şi din modelul nostru de business”, completează Mihai Madussi, Managing Director XAPT Solutions.

DESPRE XAPT

Este cel mai important distribuitor al soluțiilor de gestiune a afacerilor Microsoft Dynamics din regiunea Europei Centrale și de Est, și una dintre cele mai mari companii de acest gen, pe plan internațional. Pe baza sistemelor Microsoft Dynamics, XAPT dezvoltă soluții unice, pentru a satisface nevoile specifice ale companiilor din domeniile de distribuție, vânzări en-gros, logistică, comercializarea componentelor pentru vehicule și autoutilitare, producție și servicii profesionale.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close