ZIOS vrea să devină kilometrul 0 pentru investitorii din Transilvania

Pornită la drum în urmă cu aproape un deceniu, Zona Industrială Ocna Sibiului (ZIOS) este pe punctul de a deveni ceea ce și-a propus încă din ziua în care a fost pusă piatra de temelie: un punct de interes pe harta economică a Transilvaniei.

Inițiată de Viktor A. Späck (foto), investiția de la Ocna Sibiului are la origini și o motivație sentimentală: plecat în Germania în 1977, omul de afaceri a revenit în România după 1990. „La început nu mi-a fost ușor, pentru că am găsit condiții complet diferite de cele din Occident. Mi-am asumat însă riscurile pe care le presupune orice afacere, am trecut de toate obstacolele și am reușit să construim, la Ocna Sibiului, o locație industrială care asigură toate condițiile pentru un business de succes”, declară Viktor A. Späck.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În acest moment, ZIOS – care se întinde pe o suprafaţă plană de 51 de hectare, în intravilanul oraşului Ocna Sibiului – oferă toate condițiile pe care și le-ar putea dori un investitor: o infrastructură modernă, adaptată cerinţelor individuale ale companiilor care se vor stabili aici, apropierea de Autostrada A1 (la cinci kilometri), de Aeroportul Internațional Sibiu (la opt kilometri) și de municipiul Sibiu (la 13 kilometri). Sprijinul total al administrației locale pentru dezvoltarea proiectelor de investiții, recunoașterea Sibiului drept un centru universitar puternic, ce furnizează specialiști excelent pregătiți pentru domeniile de activitate solicitate pe piața muncii, și faptul că viabilizarea ZIOS se bazează pe finanțare proprie, fără a fi nevoie de atragerea banilor publici sau a subvențiilor, sunt tot atâtea avantaje de care se vor bucura investitorii.

Infrastructura

Zona Industrială Ocna Sibiului dispune de o infrastructură modernă şi inteligent construită, care poate fi ușor adaptată cerinţelor individuale ale cumpărătorilor – de la drumul  adaptat pentru traficul greu și rețelele de electricitate și gaze naturale, până la apa potabilă, canalizarea menajeră cu staţie de epurare biologică și canalizarea pluvială, ori rețeaua de telecomunicații (telefonie și internet). În plus, există posibilitatea prelungirii căii ferate industriale existente, pentru transportul de marfă, dar și pentru transportul angajaților din alte zone ale județului, în special din Sibiu și Mediaș.

Încă din momentul în care am lansat acest proiect, am știut exact unde vrem să ajungem și ce ne dorim să construim: un pol industrial puternic, în care investitorii să găsească tot ce este necesar pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții, indiferent de domeniul în care activează. Au în noi un partener serios, flexibil și capabil să se adapteze la necesitățile fiecărei companii.

Viktor A. Späck

Fondatorul ZIOS

Investitori de top

În acest moment, ZIOS găzduiește trei companii – elvețienii de la Polycontact AG, austriecii de la Collini și un parc solar. Polycontact este un furnizor hi-tech în industria auto. Înființată în 1959 și preluată de germanii de la ITT, în 1968, compania produce senzori auto pentru acoperișurile glisante. Unitatea de producție din Zona Industrială Ocna Sibiului a fost relocată din China și funcționează din ianuarie 2016. Polycontact Hermannstadt are acum peste 80 de angajați, însă managementul companiei își propune ca numărul lor să crească la 300, în anii următori.

Grupul de firme Collini se numără printre primele cinci grupuri de companii din Europa, care se ocupă cu tehnica de tratare a suprafețelor. Pe lângă unitatea de producție ce urmează să fie construită în România, grupul austriac deține fabrici în Austria, Elveția, Germania, Rusia și Italia. Collini Holding AG, care are sediul central în Hohenems, Austria, are acum în jur de 1.400 de angajați, în 12 locații.

Mai multe informații despre Zona Industrială Ocna Sibiului și despre oportunitățile de a investi aici pot fi găsite pe site-ul ZIOS.

  • 51 de hectare este suprafața ZIOS

  • 35 de hectare sunt disponibile pentru noii investitori

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close