ZITEC atrage o investiție de 1,7 milioane de euro din partea eMAG

Unul dintre principalii producători locali de aplicații online, Zitec are în plan o extindere accelerată pe piață, prin creșterea echipei, deschiderea de birouri în provincie, formarea unui departament specializat în fonduri europene și granturi, precum și activități susținute de creștere a portofoliului de clienți, în Europa de Vest și SUA.

Zitec este o companie antreprenorială cu un trend ascendent constant în ultimii cinci ani. În 2016, a ajuns la o cifră de afaceri de patru milioane de euro, cu un indicator de profitabilitate (EBITDA) în creștere, la 12 la sută. Infuzia de capital, ce va avea loc printr-o serie de tranzacții, a avut în vedere potențialul de creștere în zona de servicii de dezvoltare software și online marketing, precum și portofoliul de investiții în startup-uri al Zitec. Printre companiile din portofoliul de investiții Zitec se numără Zipongo.com (SUA), cosQuare.com (Olanda) și editura HAC!BD (România). „În primul rând, această investiție ne oferă validarea unui business românesc de servicii, dezvoltat de la zero, de-a lungul a 14 ani.  Mai mult, este o recunoaștere venită din partea unui jucător de renume. Rămânem în continuare o companie antreprenorială, independentă, lucru care a făcut, de altfel, posibilă această tranzacție, pe lângă o aliniere foarte bună a obiectivelor strategice”, declară Alexandru Lăpușan (foto), CEO & fondator Zitec.

Investitorul va asigura companiei accesul la capital, know-how și conexiuni globale pentru dezvoltare. Managementul va rămâne în aceeași formulă ca înainte de tranzacție. „Această tranzacție strategică ne va permite să continuăm dezvoltarea accelerată a unor proiecte locale și regionale ample, cu impact major pe piață, cu sprijinul unui partener cu competențe avansate în servicii IT. Este și o recunoaștere a rezultatelor obținute de echipa Zitec în ultimii ani și a excelentei colaborări pe care am avut-o în proiecte comune precedente”, spune Iulian Stanciu, CEO și acționar eMAG.

Tranzacția a fost asistată pentru Zitec de Societatea de avocați bpv Grigorescu Ștefănică, prin implicarea directă a lui Cătălin Grigorescu (Managing Partner) și Ciprian Frandeș (Associate). Zitec a beneficiat de consultanță de specialitate în domeniul IT și din partea buticului de avocatură Jlaw, prin avocații Claudia Jelea și Mihai Jelea.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close