Anul acesta, 71,2 la sută dintre angajatorii care au participat la un sondaj derulat de eJobs vor oferi beneficii extra angajaților din companie, cu ocazia sărbătorilor de Paști.
22 la sută dintre ei nu au alocat un buget în acest scop și nu vor oferi nimic, iar 6,8 la sută încă nu au luat o decizie finală cu privire la acest subiect.
Ca în fiecare an, primele în bani rămân stimulentul pe care îl vor primi cei mai mulți angajați. Ele sunt menționate în răspunsurile a 57,1 la sută dintre angajatorii participanți la sondaj. 50 la sută includ pe lista cu beneficii și vouchere/ tichete cadou, 40,5 la sută vor da coșuri cu produse specifice sărbătorilor, iar 16,7 la sută oferă zile libere suplimentare. 2,4 la sută vor organiza tombole cu premii.
- Nemulţumirea angajaţilor din România faţă de actualul loc de muncă a crescut în ultimul an
- Curierii Cargus au parcurs peste patru milioane de kilometri pe 50.000 de rute, în noiembrie
- Dacă jobul ocupă o treime din timpul nostru, cadourile corporate ar trebui să reflecte mai mult decât o obligație
„Angajații români sunt familiarizați cu ideea de beneficii extrasalariale – atât cu cele din pachetul standard, pe care îl primesc lună de lună, cât și cu cele oferite de sărbători. De altfel, 91,5 la sută dintre angajatori spun că au beneficii extrasalariale pentru angajați. Deși este mai mare numărul angajatorilor care prioritizează beneficiile oferite de Crăciun, nici numărul celor care alocă buget pentru Paști nu este mic deloc. Bugetele depășesc, în 31 la sută dintre cazuri, suma de 1.000 de lei pentru fiecare angajat”, spune Ana Călugăru, Head of Communications la eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.
O treime dintre respondenți spun că stimulentele de Paști se vor încadra într-un buget cuprins între 201 și 400 de lei/ angajat. 16,7 la sută au alocat 100-200 de lei, 14,3 la sută între 401 și 600 de lei, 2,4 la sută între 601 și 800 și la fel de mulți între 801 și 1.000 de lei. Față de 2023, valoarea beneficiilor este mai mare, declară 40,5 la sută dintre angajatori. 52,4 la sută au menținut aceleași plafoane de buget, 4,8 la sută le-au scăzut, iar 2,4 la sută nu știu.
„Există un nivel ridicat de corelație între ce își doresc angajații și ce le oferă angajatorii când vine vorba despre beneficii, chiar și pentru situațiile punctuale, cum sunt sărbătorile de Paști sau Crăciun. Întrebați pentru ce tip de beneficiu ar opta, 69 la sută dintre cei 2.700 de respondenți ai unui sondaj realizat în rândul candidaților au ales primele în bani. 25 la sută ar vrea o zi liberă extra, pe 2 mai, iar cinci la sută vouchere și tichete cadou”, arată Ana Călugăru.
Sondajul a fost realizat în aprilie, pe un eșantion de 120 de companii, reprezentate de specialiști în HR, manageri de HR, manageri de departament și antreprenori. Domeniile cu cea mai ridicată reprezentativitate au fost vânzări, construcții/ instalații, administrativ/ logistică, IT/ software, alimentație, HoReCa și auto.
DESPRE EJOBS
Este platforma de locuri de muncă din România care verifică manual toate anunțurile și companiile. Aici apar anunțuri cu salarii afișate, joburi din toate domeniile și industriile, locuri de muncă remote și în străinătate. Pentru recrutori și angajatori, oferă acces la o bază de peste cinci milioane de CV-uri și soluții de recrutare eficiente.